Doç. Dr. Özdemir, AA muhabirine, beyin damar tıkanıklığında inme vakalarının yaşandığını söyledi.
Bu vakalara zamanında müdahalenin önemine işaret eden Özdemir, vaktinde inme merkezlerine ulaşıldığında ölüm ve sakat kalma oranlarının düştüğünü ifade etti.
Özdemir, beyin MR ve tomografilerinde görülen damar tıkanıklıkları için anjiyo işleminde, hastanın kasık bölgesini uyuşturarak yerleştirdikleri katater yardımı ile beyin damarındaki sorununun görüntülendiğini anlattı.
Operasyon sırasında kullanılan malzemelerin müdahale yerine ulaştırması zor olan arterde tıkanıklığı açma işlemi gerçekleştirdiklerini anlatan Özdemir, şunları kaydetti:
"Burada damarın tıkanıklığını açtığımızda hastaların fayda gördüğünü, sorunun azaldığını, birçoğunun da tamamen düzeldiğini ve hayatlarının devam ettiğini gördük. Hasta için konforlu bir işlem. Çünkü hasta anestezi almıyor. Herhangi bir ağrı ve sızı duymuyor. Sadece kasıktan girilen iğneyi hissediyor. Ayrıca açık bir yara veya ameliyat bölgesi de olmuyor. Genellikle 1-2 gün içinde de taburcu ediliyor. Kasıktan girilen geniş bir iğneden tüm işlemleri yapabiliyoruz. Kasıktan girerek beyni besleyen en uzak ve zor damarlara ulaşarak bu işlemi gerçekleştiriyoruz." diye konuştu. (AA)