1948 yılında Siirt ortaokulunu bitirip Bolu Öğretmen Okulu’na girdi.1953 senesinde mezun oldu. Aynı sene Aysel İzgi ile evlenen Haluk Yargıcı, 1953-54 yıllarında Siirt’te öğretmenlik yaptı.1954-55 yıllarında İstanbul ve Bergama’da Yedek Subay olarak askerlik görevini yaptı.1955 senesinde Ankara’ya gitti. Burada bir süre matbaacılık ile uğraştı. Bunun yanında çok sevdiği tiyatro ile ilgilendi.
Haluk Yargıcı, 1959 yılında Batman'a öğretmen olarak geldi. Aynı sene, Tipo kazanlı sallama baskı makinesini Batmanlılarla tanıştırdı. Bu baskı makinesi o tarihlerde Batman’ın bağlı olduğu Siirt’teki matbaalarında dahi olmayan bir teknoloji idi. 29 Ekim 1959 senesinde günlük periyotla Raman Postası gazetesini İkinci Cadde Çıkmaz Pasaj, Batman adresinde kurduğu Yargıçoğlu Matbaası’nda, ağabeyi M. Faik Yargıcı ile birlikte çıkarmaya başladı. Haluk Yargıcı’nın o tarihte devlet memuriyetinden dolayı Raman Postası’nın sahipliğini M. Faik Yargıcı üstlendi. Gazetenin başyazarlığını üstlenen Haluk Yargıcı, 1962 yılına kadar Batman’da matbaacılık, gazetecilik ve öğretmenlik yaptı.
Haluk Yargıcı,1962 senesinde Ankara’ya gitti. 3 sene Ankara’da kaldığı sürede matbaacılık faaliyetlerine devam etti. Ayrıca bir diğer tutkusu olan Türk Sanat Müziği ile ilgilendi ve Türk Sanat Müziği Korosunda görev aldı.
1965’te Batman’a geri dönen Haluk Yargıcı, gazeteciliğe ve matbaacılığa devam etti. Devlet memuriyetliği biten Haluk Yargıcı, Raman Postası gazetesinin sahipliğini ve başyazarlığını yaptı. Ayrıca Birinci Cadde Halk Bankası Karşısı, Batman adresinde bulunan Yargıçoğlu Kitap Kırtasiye adlı dükkânında kırtasiyecilik yaptı.
Haluk Yargıcı, Yargıçoğlu Matbaasında, 1972’de, Halis Altındağ’ın “Çerçevem İçin Gölge” adlı şiir kitabını bastı. Bu kitap, Batman’da basılan ilk kitap özelliği taşımaktadır.
Haluk Yargıcı, 1973 senesinde yine kendi matbaasında “Bütün Yönleriyle Batman” adlı eserini hazırladı ve bastı. Bu kitap, hazırlanış amacı ve şekli ile “Batman’ın İlçe Yıllığı” niteliği taşımaktadır. Bu yönüyle son derece dikkat çekicidir.
1974’e kadar gazeteciliği, matbaacılığı ve fikir yönünden Batman’a hizmet eden Haluk Yargıcı, bu tarihten itibaren Batman’a bir daha dönmemek üzere Ankara’ya gitti. Aynı sene matbaasını ve gazetesini banka müdürü Selahattin Atilla’ ya devretti. Ankara ‘da ailesiyle matbaacılığa devam Haluk Yargıcı, kitap basımı ile uğraştı.
1991 senesinde kimi anılarını, şiirlerini, Raman Postası gazetesindeki bazı köşe yazılarını, hikayelerini ve bestelerini topladığı “Bazen Beni Hatırlayın” adlı eserinde yayımladı.
Altı çocuk babası Haluk Yargıcı, bir süre sonra ABD’ye gitti ve burada vefat etti.
Eserleri: Bütün Yönleriyle Batman, Yargıçoğlu Matbaası, Batman,1973
Bazen Beni Hatırlayın, Kadıoğlu Matbaası, Ankara, 1991 Raman Postası Künyesi