AMAÇ, ORTAKLIK KÜLTÜRÜNÜ OLUŞTURMAKTI Batman’da başarılı merhum iş insanı Necat Nasıroğlu’nun sahibi olduğu FERNAS Şirketler Grubu tarafından 2003 yılında 7 ortakla temelini attığı All Alçı Fabrikası, Türkiye’de 81 ile ve dünyanın birçok ülkesine alçı ve alçı ürünleri satmaya başladı. Batman ve Ankara’da açtığı fabrikalarla alçı sektörünün lideri konumuna gelen fabrikada bugün alçı ürünleri, yapı kimyasalları, alçı plakalar, vinil kaplı plakalar. Brüt beton astarı, profil ve aksesuarlar ve bims üretiliyor. All Alçı’da bugün 380 insan çalışıyor.
ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNDE ELEKTRİK OLMADIĞI GÜNLERDE KURULDU All Alçı, Organize Sanayi Bölgesi’nde elektrik, su ve doğalgazın olmadığı günlerde kuruldu. Yanlıca bir un fabrikasının bulunduğu Organize Sanayi Bölgesinde ilk 3 yıl köy elektriğinden beslenerek üretim yapan All Alçı, 2006 yılında Ankara Gölbaşı’nda da fabrika açtı. Türkiye’nin 81 iline alçı satmaya başlayan All Alçı, bugün en fazla ürünü Irak’a satıyor. Batman Markası All Alçı, Gürcistan, Rusya ve Suriye’ye de ürün gönderiyor.
AMAÇ ORTAKLIK KÜLTÜRÜNÜ AŞILAMAKTI Fabrikanın Yönetim Kurulu üyeleri Nihat Terece ve Can Ortaboy, All Alçı’nın temelinin atıldığı o günleri anlatırken “2013 yılı Haziran Ayı. Organize Sanayi Bölgesi’nde sadece un fabrikası var, elektrik, su, doğalgaz yok. Mobil santralde filtre vardı. O filtre, kireçten besleniyordu. Gazlarla birleşince alçı olarak çıkıyordu. Santral çalıştıkça atık malzeme oluşuyordu. Fernas, bu alçıyı değerlendirme gerektiğinden yola çıktı. Oluşan atıktan toz alçı olmadığını ancak alçı plak elde edilebildiğini tespit etti. Bunu araştırırken alçı sektörünün iyi bir sektör olduğu görülüyor. Bizim gibi iş insanları ile görüştüler. Batman’da ortaklı bir fabrika açmak, ortaklık kültürünü aşılamak istediklerini aktardılar. 7 ortakla yola çıktık” dedi.
HEDEF, ULUSLAR ARASI MARKA OLMAKTI, BAŞARDIK 2003 yılında Batman’da All Alçı Fabrikasının temelini attıklarını, 2004 yılında üretime başladıklarını belirten Terece ve Ortaboy “Fabrikanın elektriği yoktu. 3 yıl köy elektriğinden beslendik. 2006 yılında Ankara’da fabrikamızın temelini attık. Amaç, sadece bölgesel kalmak yerine, ulusal ve uluslar arası bir markaya dönüşmekti. Şimdi Türkiye’nin 81 ilinde All Alçı kullanılıyor. Irak ve Suriye ve Gürcistan ve Rusya’ya kadar ürün gönderiyoruz."
IRAK’TA İLKEL ŞARTLARDA ALÇI YAPILIYORDU, ŞİMDİ EN FAZLA ÜRÜNÜ IRAK’A SATIYORUZ 2015 yılında Irak’a girdiklerini belirten Terece ve Ortaboy “Yıl 2015. Irak’a gittik. Irak’ta teknolojik alçı yok. Cas ürünü ateşte ısıtıyorlar. Kamyona taşıyorlar. Kamyon kasnağı dönüyor, havuza alçı dökülüyor. Kepçeyle bu alçı taşınıyor. İlkel bir yöntemle alçı üretiyorlar. 2 dakikada hızlı hızlı yapıyorlar. Çünkü yaptıkları alçı çok çabuk donuyor. Orada bir tabir vardır, alçı ustası kadar hızlı olman gerekiyor derler. Onların yaptığı alçı 5 dakikada donuyorsa, bizim yaptığımız alçı 120 dakikada donuyor. Kime gidip size alçı verelim, bayilik verelim dediysek, kabul etmedi. Alışmamışlar tabi. Batman’dan 4 usta götürdük. İnşaatlarda bu alçıyı kullanalım, zararına bu işi yapalım dedik. Orada ustalarımız bina yaptı. Tabi bu alçının kullanım konforu, rahatlığı ve kalitesi yayıldıkça rağbet arttı. Şu anda All Alçı’yı en fazla Irak’a satıyoruz” dedi.