“Eş başkanlar koltukta değil, sahada olmalı…”

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Batman’da sivil toplum örgütleriyle bir araya geldi.

SİYASET - 1 ay önce

Petrol İş Batman Şube Binasında gerçekleşen buluşmada konuşan Bakırhan "Adaletsizlik ve eşitsizlik, biz Kürtlerin asıl sorunudur. Bizim mücadelemiz dil ve kimlik olduğu kadar bu vahşi kapitalizmin yarattığı adaletsizliğe ve eşitsizliğe karşıdır. Dünyada hiçbir dönem olmadığı kadar bir kutuplaşma var. Japonya’da Kürtler anadilini öğrendikleri için ve Japonya Milli Eğitim Bakanı buna katkı sunduğu için Japonya ve Türkiye arasında neredeyse büyük bir kriz patladı. Japonya’da bile Kürt'ün anadilde eğitim görmesine düşman bir sistemle karşı karşıyayız. Kürtler, dilini ve kültürünü unutsun istiyorlar” dedi.

“BATMAN PİLOT SEÇİLEN BİR KENT”

Bakırhan, Batman’daki iktidar politikalarına da değinerek “Batman bu düşmanlığın, özel politikaların uygulamaları pilot kenti olarak seçilmiş bir kent. Geçmişte bize karşı cinayetleri işleyen bir geleneği burada örgütlemeye çalışıyorlar. Neredeyse bizim ön seçimimize kadar, belediye seçimimize karışacak kadar pervasız olan, dün kardeşimizi, yoldaşımızı yok etmek isteyen bunun için çabalayan, bu konuda binlerce pratiği olan bir anlayışı Êlih’te örgütlemeye çalışıyorlar. Türkiye’de örnek bir kent olan Êlih’te uyuşturucu gibi özel savaş tekniklerini hayata geçiriyorlar. Sistemin yarattığı oyunlara gelmemek lazım. Uyuşturucunun 9 yaşına kadar düşmesinin sebebini siz sadece 3-5 torbacı olarak mı görüyorsunuz? Onlar Êlih’i bataklığa çevirmeye çalışıyorsa, bizim örgütümüz, yerel yönetimlerimiz halkımızla birlikte bu sistemle sokakta mücadele edecek. Bu saldırıları ve özel politikaları boşa çıkarmanın tek yolu örgütlenmektir. Tekrar örgütleneceğiz. Küçük sebeplerden dolayı kırılanı, bize mesafe koyanı, tekrar kapsayacağız. Her birimiz kendi cephemizden ve çeperimizden bu meselenin demokratik yollarla çözülmesi için mücadele ediyoruz. Bu dönem bizim bireysel çıkarlarımızı tartışacağımız bir dönem değil. Varlık ve yokluk mücadelesini yürütüyoruz. Ya hep beraber yok olacağız ya boyun eğdirecekler ya da hep beraber güçlü bir şekilde örgütleneceğiz ve güçleneceğiz. Defalarca sistemin planlayıp ama gelip Êlih halkına çarparak, dağılan oyunlarını gördük. Bu saldırıları da boşa çıkaracağız” dedi.

“SOKAKLARDA OLACAĞIZ”

Seçilen belediye eş başkanlarının sokakta, halkın içerisinde olması gerektiğine işaret eden Bakırhan, “Uyuşturucu belası ile mücadele edeceğiz. Kadınların daha fazla ekonomik ve sosyal yaşama katılmasını sağlayacağız. Gençlerin göç yollarında nehirlerde ve denizlerde boğulmasını engelleyecek politikalar hayata geçireceğiz. Belki herkese iş ve aş veremeyeceğiz ama iktidar olduğumuz yerel yönetimlerde açıkta kimse kalmayacak. Çocuğuna süt, mama ve çocuk bezi götüremeyen aile kalmamalıdır. Belediye eş başkanlarımız belediye binasında değil, sokakta ve mahallelerde görevini yapacak. Belediyelerimiz teknik meselelerle uğraşmak yerine kahvehanelerde, STK’larda, parklarda insanımızın ne düşündüğünü ve bizden ne beklediğini gidip yerinde öğrenecek ve gereğini yapacak. Bizler makam ve mevkilere seçilirken bu sözleri verdik. Hiç kimse verdiği sözden geri adım atmayacak. Êlih’ı geçmişte olduğu gibi kültürün, sanatın, dilin merkezi haline getireceğiz. Tasarruf tedbirlerinin arkasına sığınmayacağız. O belediye binası oradaysa Êlih’in parklarında, bahçelerinde oturan insanlarımız kendi diliyle dengbejleri dinleyecek. Êlih’in gençleri kahveler yerine sosyal kültürel faaliyetlerle uğraşacak. Yine Êlih’in yoksul emekçi kadınlarının aile ekonomisine az da olsa katkı sunabilecekleri projeler yaratmak zorundayız” dedi. (Necdet Çakır)

Haftanın Öne Çıkanları

Batman risk bölgesinde

2024-08-04 10:14 - GÜNDEM

Batman valiliği açıkladı

2024-08-08 11:06 - GÜNDEM

BATMAN GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜNE AİT KANTİN İHALE İLANI

2024-08-05 00:00 - RESMİ İLANLAR

İHD, Resul Saçan’ın akıbetini sordu

2024-08-04 00:09 - GÜNDEM

Kozluklular açık havada film izliyor

2024-08-04 00:15 - KOZLUK

AK Parti'de il başkanlığına yeni atama

2024-08-08 10:43 - SİYASET

Aşırtmalı Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası başladı

2024-08-06 00:31 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Okullara halı saha yapılıyor

2024-08-04 00:45 - KOZLUK

Çocuklardan Filistin'e destek yürüyüşü

2024-08-05 00:34 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Ataması yapılmadan görevden alındı

2024-08-05 22:24 - GÜNDEM

İlgili Haberler

Ticaret Müdürüne Saadet ziyareti…

02:41 - SİYASET

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Gaziler Günü'nde açıklamalarda bulundu

20:39 - SİYASET

Ekmen sağlık Bakanına sordu

00:35 - SİYASET

Yeniden Refah’lı belediyeye CHP’den ziyaret

12:13 - SİYASET

Ekmen mevsimlik tarım işçilerini soruları

23:00 - SİYASET

Günün Manşetleri

Ticaret Müdürüne Saadet ziyareti…

02:41 - SİYASET

Araç, şarampole yuvarlandı

01:40 - GÜNDEM

Okul çevreleri mercek altında

01:33 - ASAYİŞ

Ekmen sağlık Bakanına sordu

00:35 - SİYASET

Batmanlı genç kadınlar mikrofonlarımıza konuştu; Asgari ücretliyle evlenilir mi?

00:00 - SOKAK RÖPORTAJLARI