Filistin İçin Toplanan Gıyabi Cenaze Namazları

Filistin için düzenlenen gıyabi cenaze namazları hakkında haber

GÜNDEM - 6 gün önce

Şanlıurfa İşgal altındaki Batı Şeria'da barışçıl gösteri sırasında İsrail askerlerince açılan ateş sonucu hayatını kaybeden Ayşenur Ezgi Eygi için Balıklıgöl Yerleşkesi'ndeki Dergah Camisi'nde cuma namazının ardından gıyabi cenaze namazı kılındı. Namazın ardından İsrail saldırılarında hayatını kaybedenler için dua edildi. Programa, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Adıyaman Demokrasi Parkı'nda bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle vatandaşlar, Ayşenur Ezgi Eygi için gıyabi cenaze namazı kıldı, İsrail aleyhine sloganlar attı. Grup adına açıklama yapan Memur-Sen Adıyaman Şube Başkanı Mehmet Demir, İsrail zulmünün son bulmasını istedi. İstanbul'da Ayşenur Ezgi Eygi için gıyabi cenaze namazı kılındı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfının çağrısıyla Fatih Camisi'nde bir araya gelen vatandaşlar, cuma namazının ardından Eygi için kılınan gıyabi cenaze namazında saf tuttu. Namazın ardından Ayşenur Ezgi Eygi ve Filistinliler için dua edildi. Dua sonrası katılımcılar, İsrail ve ABD aleyhine sloganlar attı. Ayşenur Ezgi Eygi için Ordu ve Trabzon'da gıyabi cenaze namazı kılındı. Ordu'nun Altınordu ilçesindeki Aziziye Camisi'nde kılınan cuma namazının ardından vatandaşlar, gıyabi cenaze namazı için saf tuttu. Gıyabi cenaze namazı sonrası, Eygi ve İsrail'in saldırılarında hayatını kaybeden Filistinliler için dua edildi. Trabzon'da ise İskenderpaşa Camisi'nde cuma namazının ardından cemaat, Eygi için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Trabzon İHH İnsani Yardım Derneği ve Trabzon Uluslararası Öğrenci Derneği adına açıklama yapan Abdulkadir Yılmaz, Eygi'nin işgale karşı duruşu ve onurlu mücadelesiyle hep hayırla yad edileceğini söyledi. Bursa ve çevre illerde Ayşenur Ezgi Eygi için gıyabi cenaze namazı kılındı. Bursa Ulu Cami'de cuma namazı sonrası Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu ile İHH Bursa Şubesi öncülüğünde bir araya gelen grup, saf tuttu. Gıyabi cenaze namazının kılınmasının ardından Eygi ve tüm şehitler için dua edildi.

Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu adına basın açıklamasını okuyan Hasan Yaşin, işgal rejiminin çocukları, kadınları, yaşlıları ve sivilleri hedef almayı sürdürdüğünü belirtti. Eskişehir'de, Reşadiye Camisi'nde kılınan namaza çok sayıda kişi katıldı.

Grup adına basın açıklaması yapan Eskişehir İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneğine bağlı Genç İHH Başkanı Ömer Koca, Eygi'nin daima onurlu duruşuyla hatırlanacağını söyledi. Kütahya İHH İnsani Yardım Derneği'nin düzenlediği Ulu Cami’deki gıyabi cenaze namazında çok sayıda kişi saf tuttu.

Derneğin yönetim kurulu üyesi Sebahattin Ceyhun, namazın ardından yaptığı basın açıklamasında, Ayşenur Ezgi Eygi’ye Allah’tan rahmet diledi. Bilecik'teki Kayıboyu Camisi'nde, öğle vakti kılınan namazın ardından saf tutan cemaat, İsrail'in saldırılarında yaşamını yitirenler için dua etti.

Daha sonra cami önünde toplanan grup adına basın açıklaması yapan Bilecik İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Ercan Çakmak, Filistin'e destek için Batı Şeria'da bulunan Ayşenur Ezgi Eygi'nin İsrail askerlerince açılan ateş sonucu hayatını kaybettiğini hatırlattı. Erzincan'da kılınan gıyabi cenaze namazının ardından, Eygi ve İsrail'in saldırılarında hayatını kaybeden Filistinliler için dua edildi.

Diyanet-Sen Erzincan Şube Başkanı Zakir Yıldız, sivil toplum kuruluşları adına yaptığı açıklamada, siyonist İsrail'in hiçbir ahlaki değer tanımadığını çocuk, kadın, yaşlı, hasta demeden bir nesli yok etmenin gayreti içerisinde olduğunu söyledi.

Çanakkale'de çaresizlikler içerisinde çok büyük zaferlere imza atıldığını vurgulayan Yıldız, Gazze'deki mücahitlerin de gayretleriyle İsrail'in sonunun geleceğini ifade etti.

İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria'da barışçıl bir gösteri sırasında katılımcıların üzerine ateş açmış, Filistinlere destek amacıyla gösteriye katılan ve ABD vatandaşlığı da bulunan Eygi, başından vurularak ağır yaralanmıştı.

Filistinlilere ait hastaneye kaldırılan Eygi, 6 Eylül'de müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti.Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçiliği ve Kudüs Başkonsolosluğu tarafından yürütülen işlemlerin ardından Eygi'nin naaşı, Tel Aviv'den Bakü'ye getirilmişti.Filistin topraklarının İsrail tarafından işgaline karşı barışçıl ve sivil yöntemlerle Filistinlilere destek veren Uluslararası Dayanışma Hareketi gönüllüsü insan hakları aktivisti olan Eygi, 2003'te İsrail buldozeri tarafından ezilerek öldürülen ABD vatandaşı Rachel Corrie de aynı harekete mensuptu.

Kaynak: AA

Haftanın Öne Çıkanları

Batman’a yeni otobüs firması

2024-09-09 11:14 - GÜNDEM

Minibüsle otomobilin çarpışması sonucu 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı

2024-09-09 00:18 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Kaş ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale ediliyor

2024-09-09 00:35 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

18 yaşındaki gencin bıçakla öldürülmesi olayının zanlısı tutuklandı

2024-09-09 01:22 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Ormanlık alanda yangın çıktı

2024-09-09 01:35 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Göçmen kaçakçılığı operasyonunda 7 zanlı tutuklandı

2024-09-09 02:25 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

İki otomobilin çarpıştığı kazada 5 kişi yaralandı

2024-09-09 02:50 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Kamyonla çarpışan otomobildeki 2 kişi öldü

2024-09-09 03:27 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

23 Yaş Altı Avrupa Kürek Şampiyonası sona erdi

2024-09-09 03:50 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Uyuşturucu operasyonunda 2 kişi tutuklandı

2024-09-09 04:10 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

İlgili Haberler

Batman Gündemi 19 Eylül 2024

18:37 - GÜNDEM

Üç kavşağın trafiği dronlarla yönetiliyor

19:00 - GÜNDEM

Gaziden duygusal konuşma; “Minnettarız”

16:05 - GÜNDEM

Mısır anızı, biyoyakıta dönüşüyor

15:35 - GÜNDEM

13.yüzyıldan bu yana devam eden gelenek

15:10 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Üç kavşağın trafiği dronlarla yönetiliyor

19:00 - GÜNDEM

Batman Gündemi 19 Eylül 2024

18:37 - GÜNDEM

Gaziden duygusal konuşma; “Minnettarız”

16:05 - GÜNDEM

Mısır anızı, biyoyakıta dönüşüyor

15:35 - GÜNDEM

Ernas Tekstile kadın ustalar yön veriyor

15:15 - YAŞAM