Mahallenin Muhtarı İsmet Demir ile sokakları karış karış geziyoruz.
Mahallenin sorunlarını, beklentilerini kaleme alıyoruz.
Dile kolay, bu mahallede tam 5 dönemdir muhtarlık yaptığını söylüyor Sayın Demir.
7 bin 500 nüfuslu mahallenin sorunlarını da gayet iyi biliyor tabi.
“2 bin 560 seçmenimiz var” diyor.
Sorunlarla boğuştuklarını dile getiriyor.
Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, Sağlık Müdürlüğüne sesleniyor.
Başka neler mi öğreniyoruz muhtarımızdan?
Bakın söyleşimizde hangi başlıkla öne çıkıyor...
SORUNLARIMIZ ÇOKTUR
Mahallenin Muhtarı İsmet Demir, Güneykent’i anlatmaya başlarken “Mahallede 5 dönemdir muhtarlık yapıyorum. Bütün sokakları karış karış biliyorum. Güneykent, kalabalık bir mahalledir. 7.500 nüfusumuz var, 2.560 seçmenimiz var. Ancak sorunlarımız çoktur” diyor.
MAHALLE 2 BÖLÜMDEN OLUŞUYOR
Mahallenin 2 bölümden oluştuğunu duyunca önce şaşırıyoruz. Mezarlıktan önceki bölüm, mezarlıktan sonraki bölüm diye bir bölümleme yapılmış Güneyken’te. “Peki, bu mahallenin genel sorunları neler?” diye soru yönelttiğimizde “Güneykent, 2 bölüme ayrılmıştır. 1. bölge asrı mezarlıktan önce olan kısım, 2. bölge asri mezarlıktan sonra olan kısımdır. 1. bölgede sıkıntı yok fakat 2. bölgede sağlık, eğitim, yol, altyapı gibi sorunlarımız var. Yani hiçbir şey yok. Yetkililerden bu bölgemize gerekenlerinin yapılmasını istiyoruz” yanıtını alıyoruz muhtarımızdan.
OKUL İSTİYORUZ
Güneyken, demin de dediğimiz gibi kalabalık bir mahalle. Ancak bu mahallede okul olmadığını duyunca şaşkınlığımız artıyor. Muhtarımız İsmet Demir “Çocuklarımız her gün yaklaşık 3 kilometre yol yürüyüp, Çamlıca Mahallesindeki Necat Nasıroğlu Okuluna gidiyorlar. Yetkililerden bir an önce yeni bir okul yapılmasını ve bu çocuklarımızın okul sıkıntısının giderilmesini istiyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğü’nden sesimizi duymasını istiyoruz. Veliler, çocuklarını okula göndermek istemiyor” diyor.
CAMİMİZ YOK
Güneykent’te okul eksikliği yetmezmiş gibi, cami eksikliğinin de bulunduğunu öğreniyoruz. Mahallede ibadethane ihtiyacı hissedildiğini açıklayan muhtarımız “İbadetimizi yapacak bir camimiz bile yok. Müftümüz Hasan Çağlar’a sesleniyoruz. 7 bin 500 nüfuslu mahallemizde cami yapılmasını istiyoruz” ifadelerini kullanıyor.
TAZİYE EVİ YAPILIYOR
Güneykent’te taziye evinin yapımı devam ediyormuş. Taziye evi için yardımseverlerin desteğine ihtiyaç duyduklarını belirten Muhtar Demir “Taziye evimiz 3105 sokaktadır. Belediyenin bize verdiği arsa üzerinde yapımı devam etmektedir. Fakat eksikliklerimiz var. Bunları da tamamlamaya çalışıyoruz. Hayırseverlerden de destek bekliyoruz” diyor.
GÜNEYKENT NASIL BİR MAHALLEDİR?
Dostlar Caddesi ve Hoşgörü Caddesi arasında kalan Güneykent’in nasıl bir mahalle olduğunu soruyoruz muhtarımıza. Muhtarımız İsmet Demir “Güneykent, şirin, havası güzel bir mahalledir. İnsanları duyarlıdır, yardımlaşma duyguları yoğundur” açıklamasını yapıyor.