"Bakkal Kart" ile aileler ihtiyaçlarını gideriyor

Gaziantep Valiliği öncülüğünde hayata geçirilen "Bakkal Kart" uygulamasıyla dar gelirli aileler ihtiyaçlarını gideriyor.

TÜRKİYE VE DÜNYADAN - 1 gün önce

Gaziantep'te hem ihtiyaç sahibi ailelere hem de küçük esnafa destek olmak amacıyla Valilik tarafından başlatılan "Bakkal Kart" uygulamasında, Şahinbey ve Şehitkamil'de sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarınca belirlenen ailelere kart verildi.
Valilik bütçesiyle alınan kartlara ek olarak hayırseverlerin de yardımlarıyla genişletilen çalışmada, ramazan kolisi dağıtılması yerine ailelerin kendi ihtiyaçlarına yönelik alışverişlerini, mahalle bakkallarından bu kartlarla yapması hedefleniyor.
Uygulamanın geçerli olduğu bakkalları ziyaret eden Vali Kemal Çeber, projenin geçen yıl başarılı olduğunu bu yıl da hayırseverlerden gelen taleplerin fazla olduğunu söyledi.
Hayırseverlerle ihtiyaç sahiplerini en uygun şekilde buluşturduklarını anlatan Çeber, "Hayırsever hayrını yaparken biliyor ki devlet aracılığıyla titizlikle seçilmiş gerçek ihtiyaç sahiplerine hayrı gidecek. Biz bu hayırları bakkal kart alışveriş çekleri şeklinde yapıyoruz. Geçen yıl 500 liraydı bu sene her biri 1000 lira değerinde böyle taklit edilemez hologramlı kartlar yapıyoruz ve bunları ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz." dedi.
Çeber, ailelerin durumuna göre bazılarına bir, bazılarına iki-üç kart verdiklerini, ramazan kolisi vermek yerine bu çalışma ile herkesin kendi ihtiyacına yönelik alışverişi yine mahalle bakkalından aldığını aktardı.
Geçen sene projede 35 milyon lira dağıttıklarını bu yıl ise hedeflerinin 35-40 milyon lira civarında olduğunu söyleyen Çeber, şunları kaydetti:
"Bunun yaklaşık 15 milyonunu vakıflarımız karşıladı, kalanını ise hayırseverlerimiz karşıladı. Bugün itibarıyla 27 milyon lirayı geçtik. Bunun 10 milyon kadarını vakıflarımız, 17 milyonu ise bizim sosyal medya hesabımızda projeden haberdar olan hayırseverlerimiz verdi. Ramazan sonuna kadar biz 35-40 milyonları bulacağını değerlendiriyoruz. Şu anda projeye dahil olan 600 civarı bakkalımız var."
Haftanın Öne Çıkanları

Batman’da 11 mahalleye uyarı

2025-03-05 23:21 - GÜNDEM

Batman’ın o ilçesindeki çay fiyatı şaşırtıyor

2025-03-07 00:55 - GÜNDEM

Esnafa kredi ve indirim müjdesi…

2025-03-10 00:10 - GÜNDEM

MHP Gercüş Başkanı’ndan Bahçeli'ye destek

2025-03-10 00:30 - SİYASET

Batman Valisi’nden taraftara uyarı…

2025-03-10 00:01 - SPOR

Bir zam da tandır ekmeğine…

2025-03-06 00:20 - ESNAF HABERLERİ

Öğrenciler külliyede konser verdi

2025-03-10 00:47 - GÜNDEM

Cansız bedeni bulunmuştu: 14 kişi gözaltına alındı

2025-03-10 00:12 - ASAYİŞ

Ekmen: ‘Bakan Ersoy, sorumluluktan kaçınmıştır’

2025-03-11 00:10 - SİYASET

Batman’da yeni bir yaşam alanı oluşturulacak

2025-03-07 00:30 - GÜNDEM

İlgili Haberler

 "Cennet çamuru" iftar sofralarını süslüyor

14:24 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Dicle Barajı’nda arama kurtarma tatbikatı

14:10 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Yapay Zekâ Destekli Kavşak Kontrol Sistemi kuruluyor

14:02 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

DİSKİ’den su teminini kolaylaştıran modernizasyon projesi

14:00 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Hastanelerde evsel atık denetimi yapıldı

13:58 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Günün Manşetleri

Batman Valisinin Eşi, Mars’ı sahiplendi

11:47 - YAŞAM

Batman'da 4 kişi hakkın rahmetine kavuştu

11:20 - GÜNDEM

Asfalt çalışmaları hız kesmeden sürüyor

11:15 - GÜNDEM

Sağlıkçılar, iş bırakacak!

01:26 - SAĞLIK

Batmanlılar Metin Güneş’ten destek bekliyor

01:20 - SPOR