Kentte, bina oturma alanı 20 bin 619 metrekare, toplam 89 bin 749 metrekare kapalı alanda "akıllı hastane" modeli ve yatay mimari anlayışıyla projelendirilen 400 yataklı Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek binasının inşaatı sürüyor.
İnşaatın yapımında görevli kule vinç operatörleri, her gün 50 metre yükseklikte, zor koşullarda çalışıyor.
Günde iki kez kuleye tırmanan ve gerekli kontrolleri yaptıktan sonra yaklaşık 8 saat mesai yapan operatörler, diğer çalışanlarla koordineli şekilde ağır yüklerin taşınmasını, malzeme ve ekipmanların yer değiştirilmesini sağlıyor.
- "Vinç operatörüne su götürürken bu meslekle tanıştım"
Operatörlerden Ahmet Aslan (31), AA muhabirine, yaklaşık 12 yıldır bu görevi yaptığını söyledi.
İnşaat sahasına getirilen kule vinç parçalarının 180 tonluk mobil vinç desteğiyle kurulduğunu ifade eden Aslan, her kule vincinde 60-70 personelle koordineli çalıştığını ve 60 metre genişliğiyle 14 bin metrekarelik alana hizmet verdiğini anlattı.
İstanbul'da inşaat işçisi olduğu sırada kule vinçlerle tanıştığını anlatan Aslan, "Vinç operatörüne su götürürken bu meslekle tanıştım. Operatöre su taşırken makine sallandığı için korkuyordum. Bu korkumla yüzleştim. Operatöre ve onun çalışma şartlarına özendim. Yükseklik korkumu da yendiğim için 11 ayda bu mesleği öğrendim." dedi.
Mesaiye sabah saat 07.30 gibi hazırlandıklarını, saat 08.00'de makineye çıktığını dile getiren Aslan, gerekli kontrollerin ardından işbaşı yaptıklarını kaydetti.
"Merdivenleri tek tek çıkıyoruz. Öğlene kadar tepede kalıyoruz ve öğle yemeği için aşağıya inip öğleden sonra yeniden tırmanıyoruz." diyen Aslan, mesleklerinin kolay olmadığını belirtti.