?>

On Binlerce Kişi Ankara'da Filistin'e Destek Yürüyüşü Yaptı

Ankara'da ANFİDAP'ın çağrısıyla on binlerce kişi Filistin'e destek yürüyüşü düzenledi. İsrail'in soykırımına karşı yapılan yürüyüş ve basın açıklamasında duygusal anlar yaşandı.

TÜRKİYE VE DÜNYADAN - 1 saat yazıldı

Ankara Filistin Dayanışma Platformu'na (ANFİDAP) mensup sivil toplum kuruluşlarının çağrısıyla on binlerce kişi başkentte Filistin'e destek yürüyüşü yaptı. Kurtuluş Parkı'nda toplanan vatandaşlar, Türk ve Filistin bayrakları, pankart ve dövizlerle Anadolu Meydanı'na yürüdü. Burada da İsrail aleyhine, Filistin lehine sloganlar atıldı. Güvenlik güçlerinin yürüyüş güzergahı ve Anadolu Meydanı'nda yoğun tedbir aldığı görüldü.

ANFİDAP adına basın açıklaması yapan, Memur-Sen Ankara İl Başkanı Nevzat Öylek, bugün, toprakları gasbedilen, halkı yok edilmeye çalışılan Filistin'de yaşanan acımasız soykırıma tepkilerini göstermek üzere, yapılan insanlık yoklamasında "ben de varım" demek için burada olduklarını belirtti.

İsrail'in hiçbir değeri ve sınırı bulunmayan "mutlak bir kötü" olduğunu ifade eden Öylek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sabıkası, katliamlarla dolu katil İsrail, Filistin'de soykırım suçunu en vahşi şekilde işlemektedir.

Filistin'de 365 gündür hastaneler, okullar, camiler, kiliseler, evler, pazar yerleri, su depoları, fırınlar, aşevleri ve mülteci kampları bombalanmaktadır. Bebekler, çocuklar, kadınlar, yaşlılar, sağlıkçılar, yardım görevlileri ve gazeteciler katlediliyor. Gazze'de 365 günde 42 bin kişi terörist İsrail tarafından vahşice katledildi. Binlerce Filistinli ise hala enkaz altında.

" Öylek, İsrail'in saldırgan tutumunu Gazze, Batı Şeria ve tüm Filistin'den sonra Lübnan'a da taşıdığına işaret ederek, siyonist rejimin bu "azgın" tutumunun, bölge halkları için açık bir tehdit olduğunu söyledi.

Öylek, İslam İşbirliği Teşkilatının yaşananlara sessiz ve seyirci kalarak bu vahşetin büyümesinde pay sahibi olduğunu savunan Öylek, yaşanan katliamlara karşı uyanan küresel vicdanın ise insanlığın umudu haline geldiğini vurguladı.

Öylek, Türkiye'nin, Hamas'ın yanında yer alması, İsrail'le ticari ilişkilerin kesilmesine karar vermesi, uluslararası platformlarda Filistin için diplomatik girişimlerde bulunması ve Uluslararası Adalet Divanı'nda (UAD) açılan davaya müdahil olmasının, milletin hassasiyetiyle örtüşen adımlar olduğunu belirtti.

Ancak bu çabanın, İsrail'in "azgınlığını" durdurmaya yetmediğini söyleyen Öylek, bu soykırımı durdurmak için toplumun tüm kesimlerinin kenetlenmesini ve ortak bir cephe oluşturmasını beklediklerini ifade etti.

Öylek, bireysel sorumlulukların başında İsrail'e destek olan firmaları boykot etmenin geldiğini vurgulayarak, şunları kaydetti: "Boykot, sadece bir ekonomik eylem değil, yaşanan zulme karşı koymanın bir yoludur. Boykotlu ürünü almak katille işbirliği yapmaktır. Katilleri finanse değil, boykot edelim. Alışveriş listemizin başına 'vicdanı' eklemeyi unutmayalım. Şehit İsmail Heniyye başta olmak üzere tüm şehitlerimize rahmet diliyoruz. Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha ilan ediyoruz. " Açıklamanın ardından dualar edildi. Yürüyüşe ve basın açıklamasına çok sayıda siyasi de destek verdi.

İzmir'de "Gazze'ye Bir Nefes" programı düzenlendi AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, Filistin toprakları ve Kudüs'ü ufuk çizgisi olarak gördüklerini, tüm dünyada mazlumların üstünlüğünü kurmak üzerine bir duruş kurulmasının elzem olduğunu belirtti. İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (İSTOK) tarafından Bornova Sanat ve Kültür Merkezi'nde "Gazze'ye Bir Nefes" programı düzenlendi. Çok sayıda dernekten üyelerin katıldığı program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programın açılışında konuşan AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, dünyanın Filistin'de yaşananlara karşı sessiz kaldığına dikkati çekti. "Abdülhamit Han'ın emaneti Filistin toprakları, Kudüs bizim ufuk çizgimizdir.

Tüm dünyada mazlumların üstünlüğü üzerine duruş kurmamız elzemdir" diyen Saygılı, Birleşmiş Milletler'in hukukun üstünlüğü ilkesi yerine isimlerin hukuku ilkesini ortaya koyduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "dünya 5'ten büyüktür" ifadesinin Gazze'de yaşananlar sonrası "dünya birden büyük değildir" noktasına kadar geldiğini anlatan Saygılı, "Her şeyi siyonist ve terörist İsrail için kurdukları bir dünyada hepimiz çok daha akıllı ve imanı güçlü evlatlar yetiştirmeyiz. Özellikle de annelere sesleniyorum. Duruşumuzun dimdik olması lazım. " diye konuştu.

Gençlik yıllarından bugüne 3 konuyu temel hedef olarak belirlediklerini, bunlardan biri olan başörtüsü sorununun çözüldüğünü, diğeri olan Ayasofya Camii'nin ibadete açıldığını aktaran Saygılı, "Üçüncü mesele kaldı, Kudüs. Rabbim Kudüs'ün, ümmeti Muhammed'in gidip orada hep beraber özgürce namaz kılacağı bir emin yeri olmasını nasip eylesin inşallah. " dedi. İSTOK Dönem Başkanı Gökhan Temur da Filistinlilerin İslam coğrafyası için bedel ödediklerini söyledi.

İsrail'in hedefinin sadece Gazze, Kudüs, Batı Şeria olmadığını, İstanbul ve Anadolu coğrafyasının da hedeflendiğini öne süren Temur, dünyanın insanlık tarihinin en vahşi katliamını seyrettiğini, yeterince ses vermediğini ifade etti. İsrail'e bir terör örgütü gibi muamele edilmesi gerektiğini savunan Temur, şunları kaydetti: "Onlar sanıyorlar ki akıttıkları kan yanlarına kalacak. Sanıyorlar ki bu zulüm böyle sürüp gidecek. Direniş kazanacak, insanlık kazanacak. İzmir'den bütün uluslararası topluma sesleniyoruz.

Soykırımın durdurulması, bu vahşete dur denilmesi için uluslararası dengelere, reel politiğe, ulusal çıkarlara daha ne kadar çok kurban vermeliyiz? Susmak, zulmün, vahşetin ortağı olmak demektir.

" Ayçin Kantoğlu'nun moderatörlüğünü yaptığı programa Said Ercan, Fatih Tuğra Doruk, Yakup Köse, Mustafa Çakır, Mehmet Ali Bayram ve Tayyar Tercan konuşmacı olarak katıldı.

Etkinliğe Bornova Kaymakamı Muzaffer Şahiner, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, İl Müftüsü Sinan Kazancı ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Haftanın Öne Çıkanları

Beşiri Kaymakamı, esnafı dinledi

2024-10-06 00:05 - BEŞİRİ

Erasmus projeleri masaya yatırıldı

2024-10-06 00:09 - EĞİTİM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Kongresinde Konuştu

2024-10-06 00:10 - SİYASET

Vatandaşa hayvan hakları anlatıldı

2024-10-06 00:19 - GÜNDEM

Süs havuzlarının bakımı yapıldı

2024-10-06 00:10 - GÜNDEM

Oyuncu Çiçek Dilligil'in Oğlu Ayda'nın Cinsiyet Değişimi

2024-09-30 06:39 - YAŞAM

DEVA Partili Ekmen, iyi tıraş programına katıldı

2024-10-03 00:00 - GÜNDEM

POLİSTEN KAÇAN ARAÇTA BAKIN NE ÇIKTI?

2024-10-01 00:10 - ASAYİŞ

Tüketici hattına ihbar geldi 718 kilo sucuk...

2024-10-01 00:05 - GÜNDEM

Camide doğum günü sürprizi

2024-10-02 00:00 - GÜNDEM

İlgili Haberler

İzmir Yenifoça'da Çıkan Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

09:11 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Mardin'de seyir halindeki tır yandı

06:39 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Başkan Tahmazoğlu TEKNOFEST Adana'yı ziyaret etti

08:37 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Kadın eli değen köy okulu kolej görüntüsüne kavuştu

04:35 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Diyarbakır'da Yasin Börü ve arkadaşları mezarları başında anıldı

07:34 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Günün Manşetleri

Artan maliyetler hayvancılığı bitiriyor

20:00 - GÜNDEM

Maçın skorunu 1 kişi bildi

19:37 - SPOR

CHP’li Yaşar, İstanbul'da hemşerileriyle buluştu

15:56 - SİYASET

4XBAND, Kozluk’u coşturdu

15:45 - KOZLUK

Petrolspor aşkı, engel tanımadı

15:44 - YAŞAM