ŞAFİ DENİZHAN (ÇAYHANE İŞLETMECİSİ)
Ben gençlerin bilgisayar ve televizyon gibi teknolojik aletlere çok fazla bağımlı olmalarından şikâyetçiyim. Çünkü toplumdan uzaklaşıyorlar. Toplumdan uzaklaşınca gelecekte verimsiz gençler oluyorlar. Şu anda birçok gencin çalışma isteği yok, ekmek kazanma derdi yok. Benim tavsiyem, gençlerimiz bilgisayar ya da televizyon başında vakit geçirmek yerine, kitap okusunlar, aileleriyle zaman geçirsinler, spor yapsınlar, etkinlikler düzenleyerek hayata daha aktif katılsınlar. Asosyal bir gençlik yetişiyor. Bunun önü kesilmelidir.
EŞREF ÇAPAR (FATİH MAHALLESİ MUHTARI)
Fatih Mahallemizin orta bölümünden geçen demiryolunun kaldırılmasını istiyoruz. Arabaların, yayaların ve özellikle parka yakın olduğu için çocukların sık geçtiği bir yerdir. Birden çok kazaya tanık olduk. Yetkililerden bu soruna çare bulmalarını istiyoruz. 25 yıllık bir kentte, demiryolu halen sokakların ortasından geçiyor. Bu görüntü, yetkililerin hoşuna gidiyor mu? Yaz mevsimi geldi. İnsanlar, artık parklara gidip dinlenmek isteyecek. Ancak sokaklar karanlığa gömüldüğü için mahalleli korkuyor. Aydınlatma sorununun çözülmesini istiyoruz. Fatih Ortaokulu şuanda 2’ye ayrılmış. Yarısı imam hatip, yarsı da normal öğretim gören öğrenciler tarafından kullanılıyor. Karışıklık söz konusu oluyor. Mahallemizin tek okuludur. Öğrencilerin daha rahat okumaları için buraya İmam Hatip Lisesi istiyoruz.
ABDÜLAZİZ EKİN (ŞOFÖR)
Ben, kentteki hırsızlık olayları hakkında konuşmak istiyorum. Hırsızlık olayları giderek artıyor. Güvenlik önlemlerinin artması gerekiyor. Mesela hırsızlar yakalanıyor ama hemen serbest bırakılıyor. Serbest bırakılınca tekrar hırsızlık yapmaya yöneliyorlar. İşyerleri soyuluyor esnaf zarara uğruyor. Evlere girip gariban vatandaşların paralarını mallarını çalıyorlar. Hırsızlık olaylarının tamamıyla sona erdirilmesini istiyorum.
SELMAN TÜZÜN (İŞLETME MÜDÜRÜ)
Toplumda israf, günden güne artıyor. Yemek yiyoruz, bir tabak yemeği de çöpe atıyoruz. Ekmeğimizi çöpe atıyoruz. Suyumuzu boşa akıtıyoruz. Elektriği boşa harcıyoruz. Hayatımızın her alanında israfa yol açıyoruz. Bizden öncekiler öyle değildi. Zorluk gören insanlar, bu nimetlerin kıymetini biliyordu. Ancak şimdiki nesil bunun farkında değil. Tencerelerle yemekler çöplere atılıyor. Öteki tarafta yoksul aileler, bir kap yemek bekliyorlar. Bu zıtlık, tezatlık sona ermelidir. İsrafa yol açacak hareketlerden kaçınmalıyız.