MURAT AKBULUT (SERBEST MESLEK)
Caddelerde simit satan, tartı kullanan, mendil satan, su satan, cam silen küçük yaşta çocuklara sıklıkla rastlıyoruz. Bu durum, kentteki yoksulluktan kaynaklanıyor. Ancak ne olursa olsun, küçük yaşta çocukların çalıştırılmasına karşıyım. Çünkü çocuklar gün boyu art niyetli kişilerle karşılaşıyor, türlü tehlikelerle burun buruna geliyor. Bu yüzden çocuk işçi sorununun sona erdirilmesini istiyorum. Bu konuda bazı çalışmalar yapılıyordu ama sonu gelmedi. Daha etkin bir mücadele yürütülmelidir. Bu çocukların aileleriyle görüşülmeli, iş ihtiyaçları varsa aile büyüklerine iş verilmelidir.
MEHMET DAĞ (GÜLTEPE MAHALLE MUHTARI)
Bu mahalle, kentin en modern mahallesi olarak tanınıyor. Ancak sorunlarımız saymakla bitmiyor. Maalesef, mahallemizde taziye evi yok. Biz taziye evi için çalışmalara kendi imkânlarımızla başlamaya razıyız ancak Belediye’den yer istiyoruz. Sokak lambalarımız bozuk. Akşam saatlerinde karanlığa gömülüyoruz. Biz bile sokakta yürümeye korkarken, çocuklarımızın nasıl büyük bir korku yaşadığını siz düşünün. Çocuklarımız eve gelinceye kadar tedirginlik içindeyiz. Öğrenciler, artık eskisi gibi 4–5 ders değil, 8 ders yapıyor. Akşamın ilerleyen saatlerine kadar okuldalar. Okuldan eve gelirken sokaklar karanlıktan korkunç bir hale geliyor. Sokak lambalarının onarılmasını istiyoruz.
NECAT AKİPA (DÖNER USTASI)
Uyuşturucu bağımlılığın arttığı memlekette kullananların sayısı gittikçe artmaktadır. Küçük yaşta başlanan kötü alışkanlık, bağımlılık yaparak gencecik yaşta insanların ölümüne neden oluyor. Tabi madde kullanan insanlar, çevrelerine de kötü örnek oluyorlar. Uyuşturucu satışlarının önlenmesini istiyoruz. Gencecik insanlar uyuşturucu batağına saplanıyor. Eğer uyuşturucuya bulaşmak zor olsaydı satışlar bu kadar artmazdı. Madde kullanma yaşı bu kadar küçük yaşlara düşmezdi. Bu yüzden denetimler daha fazla yapılmalı, torbacı diye tabir edilen uyuşturucu satıcıların önü kesilmelidir.
MEHMET ÇELİK (GAP MAHALLESİ MUHTARI)
Doğalgazın gelmesine sevinemedik, kazı sonrası oluşan çukurlar ve yağışla birlikte gelen çamur mahalle sakinlerini bezdirdi. Arabalarımızı çıkaramaz olduk. Modern mahallemiz 3 yıl geriye gitti. Her yer çamur içinde. Belediye’den çalışmalarını hızlandırmasını istiyoruz. DEDAŞ özelleşmeden önce hiçbir sorun yoktu, Özelleştikten sonra sorunlar arttı. Dedaş’ta muhatap olacak kimse bulamıyoruz. Sorunlarımızı ileteceğimiz kimse yok. Aydınlatma ve elektrik sorunu ne zaman sona erecek? Gelecek kış yine eziyet yaşayacağız diye korku içindeyiz.