BATMAN ÇALIŞAN GAZETECİLER DERNEĞİ DE KATILDI
Serhat Ardahan Gazeteciler Cemiyeti ev sahipliğinde gerçekleşen ve 8 gazeteciler federasyonu ile 76 gazeteciler cemiyeti başkanı ve temsilcisinin katıldığı toplantıya Batman Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Ercan Atay da katıldı.
VALİ BİLMEZ´E ZİYARET
Serhat Ardahan Gazeteciler Derneğinin ev sahipliğinde yapılan toplantı öncesinde, gazeteciler, Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez´i tarihi kongre binasında ziyaret etti. TGF Başkanları ve gazetecileri Ardahanda ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Bilmez, Ardahanın tarihi, coğrafyası, kültürü, eğitim-öğretim ve sosyo-ekonomik yapısı hakkında bilgi verdi.
GÜRCİSTAN’I KÖŞE BUCAK GEZDİLER
Gazeteciler, etkinlik kapsamında Gürcistan´a düzenlenen geziye katıldı. Ahıska Kalesindeki müze, cami ve kiliseyi ve halk pazarını gezen gazeteciler, Türkgözü Kapısından Ardahan’a döndü.
ARDAHAN’I GEZDİLER
Gazeteciler, Başkanlar Kurulu Toplantısında, mesleğin sorunlarını ve Başkanlık Sisteminde basın alanına getirilen yeni yapılanmayı görüştü. Toplantı sonrası Ardahan’ın tarihi ve turistik yerlerine geziler düzenlendi, yöresel yemekler yendi, hediye takdimleri yapıldı. Gala Gecesinde yörenin sanatçıları, saz eşliğinde aşıklar atışması yaptı. Gecenin sonunda plaketler dağıtıldı. Serhat Ardahan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Deniz Başlı, 3 günlük program boyunca konukları ile yakından ilgilenerek, misafirpervelik örneği sergiledi.
SONUÇ BİLDİRİSİ YAYINLANDI
Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun 16. Başkanlar Kurulu’nda şu kararlar alındı:
“24 Haziran seçimleri ve devamında yaşanan süreçte, medya sektöründe ve ilgili kamu kurumlarında dönüşüm yaşanmaktadır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçişle birlikte daha önce Başbakanlık bünyesinde görev yapan Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Cumhurbaşkanlığı’na bağlanmıştır. Medya sektörünün kamu yapılanmasında yaşanan bu değişim sürecinin yakından takibi ve sürecin meslektaşlarımız, meslek örgütlerimiz ve medya kuruluşları açısından sağlıklı bir zeminde yürüyebilmesi için her türlü katkı ve girişimin gerçekleştirilmesine karar verilmiştir. Medya sektöründe bir dizi mesleki sorun çözüm beklemektedir. Bu sorunların ana nedeni, gazetecilik/habercilik sektörünün, kendine özgü bir yasasının olmamasıdır.
Sektörümüz, gazeteciliği ve bu mesleği kimlerin yapabileceğini düzenleyen Gazetecilik Meslek Yasası’na ihtiyaç duymaktadır. Yasa, teknolojik gelişmeler de göz önüne alınıp günümüz koşullarına uygun olarak çıkarılmalıdır. Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nu oluşturan 20 bini aşkın gazetecinin temsilcisi olarak öncelikle Gazetecilik Meslek Yasası’nın çıkarılmasını ve sektörümüzde mesleki düzenlemeye gidilmesini istiyoruz. Bu yasa, siyasetçiler, bürokratlar, hukukçular ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu ile diğer basın meslek kuruluşları temsilcilerinin katılımıyla çalışma grupları oluşturularak ülkemize kazandırılabilir.
Gazetecilik Meslek Yasası, basın özgürlüğünden internet haberciliğine, medya emekçilerinin haklarının korunmasından Basın İlan Kurumu ve Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün çalışmalarına kadar bir dizi çağdaş yeniliği beraberinde getirecek, sorunlarımızı çok boyutlu bir yaklaşım ve değişimle çözümleyecektir”