Büyükşehir Belediyesi, 66 kilometrekarelik alanı etkileyen yangına 6 itfaiye aracı ve 60 personelle müdahalede bulundu. Yangın söndürüldükten sonra Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi de yangından yaralı kurtulan hayvanların tedavisi için seferber oldu.
Yaralı hayvanlara müdahale edildi
Sağlık İşleri Daire Başkanlığının verilerine göre, çok sayıda büyükbaş ve küçükbaş hayvanın yanında doğal yaşamın önemli bir parçası olan farklı türde canlı da yaşamını yitirdi.
Yangın söndürme çalışmaları sürerken 2 veteriner hekim, 3 saha çalışanıyla birlikte Van ve Mardin Büyükşehir Belediyeleri ile Dicle Üniversitesi ekipleri de ilkyardım çalışmalarında yer aldı. Ekipler, yangın bölgesinde çok sayıda hayvanın tedavisini gerçekleştirdi. İlk müdahaleden sonra Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine nakledilen yaralı hayvanlar, İstanbul Beşiktaş Belediyesinden gelen ekiplerle birlikte tedavi edildi.
’11 yaralı hayvanın tedavisi sürüyor’
Sağlık Daire Başkanlığı olarak ilk andan itibaren alanda müdahalede bulunduklarını ifade eden Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Sorumlusu Jehat Altun, Hayvan Bakımevi olarak ekipleriyle birlikte Diyarbakır Veteriner Hekimler Odası, Tarım İl Müdürlüğü ve Üniversite ile koordineli bir şekilde yaralı hayvanların tedavilerinin yapıldığını belirtti. Altun, şöyle konuştu: “İlk gün 7 koyun, 4 keçi toplam 11 yaralı hayvan bakım evine alınarak gerekli tedavileri ve bakımları yapıldı. Ertesi gün tetanos aşıları için İstanbul’a sevk edildiler. İkinci gün yine Beşiktaş Belediyesinden gelen ekiple yangının etkilediği alana gidildi. Orada çiftlik hayvanlarının gerekli tedavileri yapıldı” dedi. Yangının etkilendiği alandan aralarında bir tane tek tırnaklı olmak üzere 11 hayvanın daha getirildiğini ifade eden Altun, söz konusu hayvanların bakım evindeki tedavilerinin devam ettiğini söyledi. Altun, hayvanları, tedavisinin bitmesinin ardından sahiplerine vereceklerini kaydetti. (Bülten)