Köye atanır atanmaz eksikleri tespit eden Karakaya, köy camisinin kullanılamaz durumda olduğunu, taziye evi ve imamevi ihtiyacının bulunduğunu ve sosyal alan eksikliğini belirledi. Ağır vasıta şoförü de olan Karakaya, eksikleri gidermek için köyde okul inşası yürüten müteahhit firma yetkilileriyle görüştü.
OKUL İNŞAATINDA ÇALIŞTI
Firmanın iş makinesini kullanmak şartı ile boş zamanlarında okul inşaatında çalışan Karakaya, Kaymakamlığın ve vatandaşların desteğiyle, atıl durumdaki caminin yerine yeni bir cami, taziye evi ve imamevi yaptı, 420 kamyon hafriyatla Sason Deresi kenarındaki 7 bin metrekarelik arazide mesire alanı oluşturdu. Köyde yürüyüş parkuru, halı saha, basketbol ve voleybol sahasının yapımı sürerken, gençlerin, hastaların ve yaşlıların da dostu oldu.
KÖYÜN İMARI İÇİN DE ÇALIŞTI
Muş'ta başladığı imamlık görevini 2013 yılından bu yana Sason Yolüstü Köyünde sürdüren Karakaya “Köyün eksiklerini gidermek için kolları sıvadım. Allah'ın izni, köylülerin desteği, devletimizin de imkânlarıyla camimizi ibadet yapılabilecek bir hale getirdik. Köye cami yaptık, caminin etrafında dinlenme alanı oluşturduk, modern bir taziye evi kazandırdık” dedi.
GENÇLER İÇİN SPOR ALANLARI
Kaymakamlıktan aldıkları destekle, cami bahçesinden çıkardıkları 420 kamyon hafriyatla, dere kenarında 7 bin metrekarelik alan oluşturduklarını dile getiren Karakaya “Müteahhit ağabeyimizin işine yardımcı oldum o da kendi araçlarını, makinelerini bize seferber etti. Öte yandan Kaymakamlık ve Özel İdarenin de desteği çalışma yürüttük. Çim ve ağaç dikerek peyzaj çalışmalarımızı tamamladık. Dere kenarında onlara halı saha, voleybol ve basketbol sahası ile yürüyüş parkuru yapıyoruz. Ben buraya sadece bir devlet memuru olarak gelmedim. Ben buraya imam olarak geldim. İmam, baş demektir. Köylünün derdiyle dertlenelim, sorunlarıyla ilgilenelim, çalışalım, didinelim ve topluma yaraşır olalım istedik” dedi.