Batman’ın 6. vekili Ekmen ile hasbıhal

Recep Kavuş

1 ay önce

Batman’ın her ne kadar resmiyette seçilmiş 5 milletvekili varsa da bana göre gerçek sayısı 6’dır.

Batman’dan seçilmemiş olsa dahi Batmanlı olan ve şehrimizin sorunlarına duyarlılık gösteren Deva Partisi Mersin Milletvekili Emin Ekmen, adeta ilimizin bir vekiliymiş gibi duruşunu her fırsatta gösteriyor.

Mersin’den seçilse de bir ayağı sürekli Batman’da olan Ekmen’in Batman aşkı keşke her siyasetçide olsa.

Petrolspor altyapısının kapanmaması için bakanlık ve TPAO genel müdürlüğü nezdinde girişimlerde bulunan Ekmen, temaslarda bulunmak üzere sık sık Batman’a gelir.

Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mersin Milletvekili Ekmen, TBMM’de birçok komisyonda aldığı görevin yanında, Batman, Şırnak, Mardin ve Diyarbakır’dan sorumlu milletvekili görevini de yürütüyor.

Kıdemli siyasetçi Emin Ekmen Batman’a her geldiğinde mutlaka şehrin dinamiği olan STK ve basın mensuplarını ziyaret eder, Batman’ın nabzını tutar.

Son Batman ziyaretinde benim de aralarında olduğum bir grup gazeteci ile bir araya geldi.

Aktif siyasetin içerisinde olan Sayın Ekmen, gazeteci meslektaşlarımızla şehrimizin, ülkenin ve dünyanın gündemine ilişkin yaklaşık bir saat hasbıhal etti.

Memleket faydasının siyasi menfaatten önce olduğu şiarı ile hareket eden Ekmen, Batman ile ilgili sorunları yakından takip ettiğini bir kez daha gösterdi.

Basın mensupları ile sohbete başlarken, ilk olarak şehir içerisinde yaya yollarında yazılan Kürtçe trafik ikazları krizinin akıbetini sordu.

Gazetecilerin cevabı “Şu anda kurumlar bu konuda  boya fırçalarını bir kenara koymuş durumdalar” şeklinde oluyor.

İkinci konuşulan konu ise Petrolspor altyapısının geleceği oldu.

Ekmen, yüz yüze iletişime önem verdiği için sürekli sahada olduğunu, telefondan ve  sosyal medyadan gelen talepleri de cevapsız bırakmadığını vurguladı.

İl, merkez ve ilçe teşkilatları ile birlikte gazetecileri ziyaret eden Sayın Ekmen, orada bulunan 20’ye yakın gazeteciyi tanıdığı için tek tek tanışma gereği duymadı tabi. Gazetecilerden gelen sorulara içtenlikle cevaplar verdi.

Son derece uzlaşmacı üslubu ve seviyeli eleştirileri ile soruları yanıtlarken iftira, hakaret ve tahrikten kaçındı. Batman siyasetini değerlendirirken Batman’da oy kullanma oranının gittikçe düştüğüne dikkat çeken Ekmen, seçimlere katılımın düşük olmasını ise siyasilerin beklentilere cevap olamamasına bağladı.

Seçmenin bu yüzden arayışta olduğunu belirten Ekmen, DEVA Partisi olarak küskün ve kararsız seçmeni partiye çekmek için şimdiden çalışma yaptıklarını söylüyor.

Ekmen’e göre DEVA Partisi eylül ayında büyük kongresini gerçekleştirecek.

Ekmen’e göre kararsız seçmen sayısına bakılırsa; Türkiye’de AK Parti ve CHP dışında üçüncü güçlü bir partiye ihtiyaç var ve bu parti de DEVA Partisidir.

AK Parti’nin halen iktidarda olmasını devletin siyasallaşmasına ve güç meselesine bağlayan Ekmen’e göre Cumhur İttifakının oy oranı %50’lerin altındadır.    

Anayasa değişikliği gündeminin, iktidarın gündem değiştirme oyunu olduğunu belirten Ekmen, samimi bir çalışma yapılırsa, parlamenter sistemde denge ve denetleme ile ilgili değişim olursa bu konuda adım atabileceklerini ancak mevzu başkanlık sistemini güçlendirmek ve kalıcı hale getirmek olursa buna destek vermeyeceklerini söylüyor.

Ekmen, Batman gündemi, ülke ve dış politika ile ilgili önemli ve geniş değerlendirmelerde bulunuyor.

Ağustos sıcağına rağmen siyasi çalışmalarını aralıksız olarak sürdüren Batmanın 6. milletvekili Sayın Emin Ekmen’e; gazeteci arkadaşlara ve bize zaman ayırdığı için teşekkür ediyoruz.

YAZARIN DİĞER YAZILARI