Batman Milli Eğitim Türkiye birincisi

Faysal Yaman

4 hafta önce

Batman İl Milli Eğitim büyük bir başarıya imza atarak Türkiye birincisi oldu.

İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından hayata geçirilen Eğitim Kurumları Başarıyı Artırma Projesi (EBAP) kapsamında, Batman yeni bir başarıya imza attı. (EBAP) olarak tanımlanan Eğitim de Başarıyı Arttırma Projesinde Türkiye birincisi oldu.

Öğretmenlerimiz (EBA) Eğitim Bilişim Ağı izleme oranlarına göre Türkiye’de birinciliği, Öğrencilerimiz EBA izleme oranında ise Türkiye dördüncülüğünü elde ettiler.  Türkiye Öğretmen ve Öğrenci ortalamasında ise ikinciliği aldı.  

Bu sıralama ilimiz için gerecekten büyük bir başarı. Bu başarının eğitim alanında olması ayrıca taktire şayan.

Batman kabına sığmıyor. Başarıdan başarıya koşuyor. Fırsat verildiğinde Batmanlıların başaramayacağı bir şey yok. Yeter ki doğru bir şekilde elinden tutulsun, yol gösterilsin, öncülük edilsin.

Bilindiği gibi EBAP projesi Sayın Valimiz Ekrem CANALP’ın çalışmaları ile ortaya konmuş bir proje...

Bu projeye Batman Milli Eğitim Müdürlüğünün eli değince daha da parlamış. Sayın Valimizin projesi yeniden can bulup zirve yapmış.

Peki, bu projenin başında kim var?

Tabi ki en başa Sayın Valimiz Ekrem CANALP’I koymak gerekiyor. Sayın Valimiz, Batman’a geldiğinden beri birçok proje ile zaten farklılığını ortaya koyuyor. En son çalışmalarından biri de “Yeni Nesil Gazetecilik Çalıştayı”nı düzenlemesi. Bu çalışma ile Batmanın Ulusal Gazeteciler vasıtasıyla tanıtılmasını amaçlıyor.

Valimiz, alanında ilk olan bu çalıştayla büyük bir başarıya imza atıyor.

Tabi ki projenin asıl yürütücüsü Milli Eğitim…

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, EBAP projesinin Yöneticisi, Düzenleyici, Takip edicisi, mimarı, motoru, dizayn edicisi…  Kısacası her şeyi…

Bir başka deyişle bu projeye Milli Eğitim yeniden hayat veriyor.  

Çalışmanın başında İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut KURTARAN yer alıyor.

Sayın KURTARAN gayretli bir eğitim yöneticisi…

Batman eğitimine verdiği önem herkes tarafından biliniyor. Aynı zamanda gayretli, yenilikçi, girişimci, çalışkan, tuttuğunu koparan başarılı bir yönetici. Ebap projesine verdiği önem sayesinde başarının yakalandığı kesin. Kendisine ulaşan bilgileri çok iyi değerlendiren ve bu bilgiler doğrultusunda hareket eden biri.

Sayın Kurtaran uzun bir süredir Batman Eğitiminin başında bulunuyor. Geldiği günden beri birçok başarılı proje ye imza atmış, Önüne gelen tüm çalışmalarda mutlaka bir başarı yakalıyor. Gecesini gündüzüne katarak çalıştığına bizzat şahit olduğumuz bir yönetici.

Aynı zamanda bilime değer veriyor.

İlimizin Tübitak projelerinde imzası var. Tübitak yarışmalarında Türkiye ikinciliği ve de Kimya alanında teşvik ödülünün alınması onun gayretlerinin neticesi.

Kitap okumaya ve okutmaya önem veriyor.

Okullarda kitap okutulması onun döneminde tavan yapmış durumda. Her okulda okuma grupları oluşturulmuş. Yine kendi gayretleri ile oluşturduğu Kitap Okuma Noktası'nda okuma gruplarını ağırlıyor. Okul kütüphanelerine ayrı bir önem veriyor. Tüm okullara kitap ve kütüphane konusunda katkıda bulunmuş. Okul kütüphanelerinin zenginleştirilmesi için tüm imkânları seferber ediyor.

TÜBİTAK ile yaptığı işbirliği sonucunda okullarımıza 75 bin TÜBİTAK kitabı kazandırmış. Şu an okul kütüphanelerinde 650 bin civarında kitap mevcut. Hedefi 1 milyon 300 bin kitaba ulaşmak. Bu azımsanmayacak bir hedef.

KURTARAN Ebap projesi için “Amacımız çocuklarımızı milli, manevi ve ahlaki değerlerle donatarak iyi birer insan yetiştirmek.” diyor.  “Sadece akademik başarıyı değil aynı zamanda öğrencilerimizin ahlaki değerlerle de donanmasını hedefliyoruz” diyerek üst hedef belirliyor. “Öğretmenler, sadece bilgi aktaran değil aynı zamanda öğrencileri her yönüyle geleceğe hazırlayan kişilerdir.” Diyerek öğretmenlere verdiği değeri ortaya koyuyor.

Eğitim de Başarıyı Artırma Projesi ile Öğrencilerimizin çok yönlü gelişimlerini hedefliyor. Bu proje ile TÜBİTAK, TEKNOFEST ve çeşitli bilimsel yarışmalara, ayrıca sportif faaliyetlere daha fazla katılıma teşvik edeceğini” belirtiyor.

Bu çalışmalarla İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut KURTARAN öncelikli takdiri hak edenlerden.

Kanımca bunlar güzel ve büyük bir hedefler… Bizlerinde dileği ve arzusu bu hedeflerin gerçekleşmesi…

***

Tabi ki bu başarı da Bilişim Koordinatörü de olan il Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hasan Çankaya’nın katkılarını unutmamak gerekiyor.

Çankaya’nın göreve gelmesinden beri bilişim alanında yapılan çalışmalarda bir sıçramanın olduğu görülüyor. Çankaya da projeye sağladığı katkıları nedeniyle teşekkürü hak ediyor.

Şimdi gelelim bu çalışmaların en temel ayağına…

EBAP çalışması İl Ebap Yöneticisi olarak görev yapan Derya Uygur Kahraman Yönetiminde yürütülüyor. Sabah, akşam demeden idarecilerimize gönderdiği “Günaydın kıymetli Müdürlerim, Müdür Yardımcılarım! An itibarıyla” diyerek başlamış olduğu sesli mesajları ile idarecilerimizin gönüllerinde taht kurarak takdiri hak ediyor.

Batman Milli Eğitimin başarısında tabi ki okul Müdür, Müdür Yardımcıları ve Öğretmenlerinin çok büyük payı var. Asıl başarının kahramanları bunlar.

Başarı; bu değerli eğitimcilerimizin bilgisayar başında yapmış oldukları çalışmaların bir semeresi aslında. Okul İdarecileri ve öğretmenlerimizi ayrıca kutlamak gerekiyor.

Bu vesileyle bizlerde hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.

Bilindiği gibi EBA, Milli Eğitim de Eğitim Bilişim Ağı olarak kullanılıyor. Öğretmen ve öğrencilerin eğitim alanı. İçerisinde sayısız içerik barındıran Eba, öğrencilerin her türlü sunuma, görsele ve notlara rahatlıkla ulaşabileceği bir iletişim ağı.

Milli Eğitim Bakanlığının kara tahtadan Bilişim ve Teknoloji çağına geçilmesi sağlayan bir Bilişim Ağı…  Bu Bilişim ağının oluşturulması ile başta Milli Eğitim Bakanlığı asıl takdire layık…

Bizde Milli Eğitim Müdürlüğümüzün Türkiye genelinde elde edilen bu başarısı nedeniyle  “Allah için hakkı ayakta tutun, adaletle şahitlik eden kimseler olun. (Maide 8) ayetinin gereği olarak;

Başta proje kurucusu Sayın Valimiz Ekrem Canalp’e, uygulayıcısı olan Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran’a, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hassan ÇANKAYA ya, EBAP Yöneticisi olarak görev alan Derya Uygur Kahraman’a ve emeği geçen tüm Müdür, Müdür Yardımcısı ve öğretmenlerimize teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

İnanıyoruz ki “Kim zerre miktarı hayır yapmışsa onu (karşılığını) görür. Kim de zerre miktarı şer işlemişse onun (karşılığını) da görecektir. Hesapların görüleceği Mahşer gününde görüşmek dileğiyle Allaha emanet olun…

Wesselam…

YAZARIN DİĞER YAZILARI