Batman Sonsöz Gazetesi olarak Cumartesi günleri konuklarımız vasıtasıyla sizlerle buluşmaya devam ediyoruz. Bu haftaki konuğumuz Batman’da herkes tarafından çok sevilen sayılan, değer verilen benimde şahsen çok sevdiğim Batmanlı İşadamımız Necat Nasıroğlu’ydu.
Ticarete ilk olarak bir Thames kamyon ile başlayan Necat Nasıroğlu şimdi ise Hindistan dahil bir çok ülkede büyük işler yapmaya istihdam yaratmaya, binlerce öğrenciye burs vermeye, üniversiteye fakülteler bağışlamaya devam ediyor.
Aynı zamanda Batman Organize Sanayi Bölgesi kurulduğunda elini taşına altına koyarak ilk yatırımı yapan insanlardan biri oldu.
Ortaklı iş yapma kültürünü yaymak için Batman’da ki ilk kolektif yatırım olan All Alçı’yı kurarak, bu eksende kurdu. Bunu ortağa hiç ihtiyacı olmadığı halde yaptı.
Bu fabrikalarında alçı plaka, yapı kimyasalları üretiyor. Kani marka meyve suları gibi sadece sanayiyi değil, tarımı da canlandıracak bir yatırımı devreye girmek üzere.
Bunlar gibi birçok yatırıma imza atan Nasıroğlu ilimizin gelişmesinde çok önemli girişimlerde bulunmuş önemli bir şahsiyettir.
İlimizin gelişmesi ile ilgili yaptıkları bunlarla da sınırlı değil birçok yardıma muhtaç insana yardımını esirgemeyen, eğitime çok önem veren 1500 civarında, öğrenciye burs veren ve pek çok okul, cami, fakülte yaptıran bir kişi.
Necat Nasıroğlu aynı zamanda Batman’da önemli bir kanaat önderi. İşi başkaları yapıyor gibi görünse de, olaylara çok farklı bakış açısına sahip. Bunu çok net gördüm.
O yüzden Nasıroğlu şirketlerinin hepsinin birden başarılı olmasında, kendisinde gizli olan yeteneğin etkili olduğunu düşünüyorum.
“Bu görüşlerden faydalanmak için kendisine Batman sanayisi neden gelişmiyor?” diye sordum, yine o özel bakış açışıyla cevap verdi. “Batmanlılar kolektif çalışmaya alışkın değil daha çok münferit çabuk para kazanmaya yönelik bir yanlış anlayış var. Kazanç az da olsa süreklilik olduğu zaman ve temelde sağlam ise büyüme kendiliğinden gelir” dedi ve ekledi “Bizim All Alçı ile başardığımız en büyük şey kolektif iş yapma kültürüdür.
All-alçı olarak Türkiye’de birinci kalitede alçı ürettiğimiz için sertifikaya layık görüldük. Meyve suyunda da kaliteden ve dürüstlükten taviz vermiyoruz. İnşallah ondada başarılı olacağız. İki kişi samimi olarak birlikte iş kurarsa yardımcısı Allah’tır. Rabbim yardım eder inşallah.
Teşvikler elbette yeterli değil ama biz iş adamları, sanayiciler, siyasiler veya STK’lar ne zaman bir araya gelebildik? Ankara’ya gidip başbakan veya bakanlar ile görüşüp teşvikler yetersiz diyerek sesimizi duyurabildik mi? Bizlerde de sorun var.
Birlik beraberlik içinde sesimizi duyurabilirsek eminim ki pek çok sorunun üstesinden geleceğiz. Aslında Batman’da sıcak para var. Bu paraların yatırıma dönüşmesi yerine beton yığınlarına dönüşüyor. Bir süre sonra da bu para yok olup gidiyor. O yüzden yatırımı doğru yere yapmak çok önemli”
Necat Nasıroğlu bölgemizin gelişmemesinin sebebi olarak “Biz bir araya gelmeyi beceremiyoruz. Mesela Gaziantep bizim ilimize göre çok daha gelişmiş bir il. Çünkü Gaziantep’in gelişimi ile ilgili bir durum olunca Belediye, Valilik ve STK’lar bir araya gelerek birlik içinde şehirlerinin kalkınmasına katkı sağlıyorlar. Bizde ilimizin gelişmesini istiyorsak bir olay olduğunda hepimiz siyasi kimliklerimizden soyutlanarak bir araya gelmeyi başarabilmeliyiz. O zaman ilimizde gelişir sanayimizde gelişir ve bu sayede işsizlikte azalır” diyerek çok önemli bir noktaya vurgu yapmış oluyor.