?>

Belediye yetkililerine sesleniyorum

Faysal Yaman

6 saat önce

Geçen gün “Belediye- Gültepe veya Gültepe –Kuyubaşı” hat otobüsüne binmiştik.

Otobüs izdiham oluşturacak kadar kalabalık.

Vahdettin Terece Caminin bulunduğu Gönül caddesine girince ilerleyemedi. Çünkü Vahdettin Terece Cami önü otobüs durağına kadar araçlarla doluydu. Korna çalarak uyarılarda bulunmasına rağmen araçları kaldırmak için gelen olmadı.

Otobüs tıklım tıklım dolu.

Hava sıcak.

Vakit akşam.

Herkes bir an önce eve varmak istiyor.

Tüm çağrılara rağmen kimse araçları kaldırmadı. Sonunda şoför imkânlar dâhilinde geçmek isterken bir araca çarptı. O zamana kadar zaten beklemek zorunda kalan yolcular bu seferde aracın sahibinin gelmesi için beklemeye başladılar. Belki en az yarım saat beklenildi.

Araç sahibi gelip aracını kaldırdıktan sonra Otobüs harekete geçti. Bu sefer Petrol City sokağına girmeye çalışırken yine araçların yolu kapatması nedeniyle ilerleyemedi. Yolu geçemeyince de geri geri gitmek zorunda kaldı. Göbekte trafik sıkıştı. Araçlar ne geri gidebildi ne de ilerleyebildi. Birkaç kez kaza riski oluştu. Otobüs sonunda geri çıkarak ters yoldan aynı sokağa girerek akışına devam etti.

Netice itibarıyla yolun darlığı, araçların usulsüz park etmesi, sürücülerin vurdumduymazlığı, hem yolcuları, hem şoförü, hem trafiği oldukça rahatsız etti. Bu durum kazalara neden olduğu gibi haddinden fazla Risk oluştu. Asıl önemlisi de bir an önce evlerine varmak isteyen vatandaşları gereksiz yere uzun bir süre mağdur etti.

Hepimiz bu durumdan rahatsız olduk.

Otobüsler, Aşık Veysel Bulvarını döndükten sonra Gönül Caddesine girip Petrol City önünden geçerek Demokrasi caddesine bağlanıyorlar. Bu da büyük risk oluşturuyor.

Oysa çözüm çok kolay…

Belediyenin çalışması sonunda Zafer Caddesi olarak isimlendirilen ve Aşık Veysel Caddesini Sanayi kavşağına bağlayan çok güzel ve geniş bir cadde açılmış. Şimdi Gültepe otobüs güzergâhı bu caddeden devam etse yolda bulunan tüm riskler ve tehlikeler ortadan kalkacak…

Mesele bu kadar basit…

Yeter ki otobüsün güzergâhı değiştirilsin tüm sorun çözülüyor. Neden bu çözüm uygulanmıyor merak ediyoruz?

Sayın Belediye Yetkililerine Sesleniyorum.

Yapılacak yeni düzenlemeyle Gültepe-Belediye, Gültepe-Kuyubaşı otobüsleri Aşık Veysel Bulvarından Zafer Caddesine bağlanarak Sanayi kavşağına ulaşacağı güzergâh, bir an önce faaliyete konulmalı ve uygulanmalıdır. Böylelikle trafiğin rahatlaması sağlanacak, sürücüler tehlike, kaza ve risklerinden korunmuş olacaklardır.

Aynı zamanda yoldan en az 600 metre tasarruf edilecek, ekonomik kazanç sağlanacak, yolcular daha kısa bir sürede evlerine ulaşacak, ulaşım süresi kısalacak, her şekilde tasarruf sağlanacaktır. Üstelik bu şekilde yol güzergâhının düzenlenmesi hiçbir kayba yol açmamaktadır.

Böylelikle Gönül Caddesi rahatlayacak, trafik azalacak, Belediye otobüsleri karşılaştıkları sorun, sıkıntı, tehlike ve risklerden kurtulacaklardır.

Şimdi soruyoruz?

Sayın Belediye Yöneticileri

Hal bu iken Gültepe Belediye Otobüslerinin yol güzergâhı neden düzenlenmiyor?

Merak ediyoruz.

Wesselam..

YAZARIN DİĞER YAZILARI