?>

Duyarlı Belediyecilik

Adnan Ayaz

3 ay önce

Kayyum atamasını hep eleştiriyoruz ama açıkçası kayyumların yaptıkları hizmetleri de görmezden gelemeyiz.

Yapılanı yapanları söylemek ve takdir etmek bana sorarsanız erdemdir.

Kimin yaptığı çok da önemli değil önemli olan ciddi bir hizmetin verilmiş olmasıdır.

Bugün kim diyebilir ki Batman'da çok ciddi hizmetler yapılmadı.

Bir kere Kayyum belediyeciliğinin en önemli tarafı temizliği çok fazla önem verilmiş olmasıdır.

Yeşil alanlara çok değer verilmiş olmasıdır birçok parkın yapılmış olmasıdır ve özellikle kentin temizliğine görünümüne önem verilmiş olmasıdır.

Batman'a dışarıdan gelen bir vatandaş kentin görünümüne neredeyse hayran kalıyor Batman'ın çok güzel bir kent olduğunu çok düzenli bir gende olduğunu her yerin pırıl pırıl olduğunu söylüyorlar.

Bir belediyeden ne beklersiniz.

Altyapı ve üst Yapı hizmetleri beklersiniz. Bunun içine parklar yeşil alanlar piknik yerleri ve tabii ki temizlik gelir.

Kabul edelim ki Kayyum belediyesi Batman'ın neredeyse bütün sokaklarına ulaşıyor ve çok ciddi temizlik yapıyordu.

Yapılan parklar ve yeşil alanlar piknik yerleri batmayan modern yüzünü gösteriyor.

Bugün altyapısıyla üst yapısıyla çok öveceğimiz güzel bir kentimiz var eksiklerimiz yok mu var ama onlar da zaman içerisinde aşılacak diye düşünüyorum.

Dem Parti 31 Mart seçimlerinde seçimi kazandı ve şu anda Batman belediye başkanlığını Gülistan Sönük, hanımefendi yapıyor.

Belediye başkanından ne beklersiniz diye sorarsanız biraz önce saydığım şeyleri beklerim.

Bu kentin sokaklarının caddelerinin temiz olmasını ve altyapısıyla üst yapısıyla modern bir kent yolunda ilerlemesini ve daha da güzelleşmesini isterim.

Belediyeciliği çok büyük atıflar yapılıyor ama açıkçası çok büyük atıklardan öte yapılacak hizmetleri belli bu hizmetlerin vatandaşlara ulaştırılması önemli.

Siz bu hizmetleri vatandaşa ulaştırıyor musunuz o zaman sorun yok ama bu hizmetler aksıyorsa işte orada sorun başlar ve vatandaş bunu yargılar.

Hiçbir şey söyleyeyim aşırı ile mücadele adı altında sokak ve caddeleri ilaç püskürtülmesi yapılıyor ama seçilen saat tam rezalet.

Henüz gece olmamış daha akşamın ilk saatleri siz vatandaş sıcaktan mı kaçıp parklara çekilmişken bu ilaç püskürtülmesini yapıyorsanız ortada gerçekten büyük bir sorun var.

İnsanları mı ilaçlıyorsunuz yoksa haşerileri mi çok belli değil.

Bunun bir saati olmadı insanlar eve çekilince yani el etek çekilince bu işler yapılır.

Sokakta vatandaşlar yokken gecenin ikisinde mi yapıyorsun ne zaman yapıyorsun işte o zaman yapacağım ama vatandaşı ilaçlamayacaksın vatandaşı rahatsız etmeyeceksin işte belediyecilik budur.

Daha çok detay var ama sokaklarda biraz temizlik sorunu var mı bunu herkes söylüyor var maalesef çöpler Kayyum belediyesi dönemindeki kadar çok iyi toplanmıyor o da sorun.

Biraz zaman veririm dediğinizi duyar gibiyim tabii ki zaman vereceğiz bekleyip göreceğiz ama bizim vatandaş olarak hassasiyetimiz bu hizmetlerin bize ulaştırılmasıdır.

YAZARIN DİĞER YAZILARI