Tekrarın ilanını yaşıyoruz

Adnan Ayaz

4 gün önce

Bazı şeyleri bu memlekette hep tekrar ediyoruz.

Yani ibret alacağımıza tekrar etmeye devam ediyoruz.

Yaz gelince anız yakmak gibi...

Her yaz anız yakmayı konuşuruz çiftçimiz tarlasını yakar ve bütün o kirli hava Batman'ın üstüne yağar sadece bakmadan mı Diyarbakır'ın Bismil'in Mardin'in bütün kentlerin üstüne küller yağar ama bir türlü bunu durduramayız.

Tarım bakanlığı valilik kaymakamlık ama bütün herkes uyarlarda bulunur ve anız yakılmaması için gerekli ikazlarda bulunur.

Tabii kurumları ne takar olur ne dinleyen her yıl olduğu gibi yine anız yakılır ama bu yıl anız yakma meselesi çok ağıra patladı Çınar da başlayan ve tam mazıdağı'na kadar bütün her yeri ateşe veren olağanüstü bir anız yakma hadisesi yaşandı şu ana kadar yangında 15 kişi hayatını kaybetti kırkın üstünde yaralı var ölen hayvan sayısı beni aştı yazık değil mi şimdi eğer gerçekten birileri anız yapmış ve bu şekilde bir sonuca neden olmuşlarsa Allah hayırlısını hesap verecekler.

Korkunç bir olay anlatılacak gibi değil günlerdir bütün Türkiye Güneydoğu'da yaşanan bu acımasız yangını olayını konuşuyor.

Ölenlere Allah'tan rahmet kederli ailelerine başsağlığı dilerim.

Bu arada her yıl konuştuğumuz bu hadiseler içerisinde boğulma olayları da var hemen her yıl barajlarda ve Dicle nehrinde gölde yüzülmemesi için uyarılarda bulunulur ama maalesef ki dinleyen olmaz ve her yıl biz boğulma olaylarını konuşuruz yani tekrarın ilanını yaşarız.

Yazık oysa insan ders almalı ve artık yaptığı yanlışları düzeltmeliyim umarım ki bir daha kimse bu memlekette anız yakmaz sonuçları gerçekten çok ağır oluyor düşünün insan ölmese bile tarlada yaşayan milyonlarca hayvan hayatını kaybediyor hem de yanarak ölüyor bunu hayvanlara dahi reva görmek kabul edilemez.

YAZARIN DİĞER YAZILARI