Batman’da fiilen yaşamadığım için Batman’da uyuşturucu ve kimyasal bağımlılıklar hakkında detaylı bir bilgiye açıkçası sahip değilim.
Ancak bu fiili durumum bu nazik ve fevkalade konuyu es geçmemi gerektirmez, aksine üstüne gitmenin çok yararlı olacağına inanıyorum.
Batman’dan gelen eş dost ve arkadaşlarla sohbet niteliğinde bile olsa konuştuğumuzda uyuşturucu bonzai esrar alkol uyuşturucu bağımlığının Batman halkını ve aileleri fazlasıyla üzdüğünü biliyoruz.
Aslında bu önemli konu Batmanı aşmış hemen metropol kentlerde iş çığırından çıkmış durumda.
Mutlak surette acil önlemler ve bu işten çok büyük rantlar sağlayanlara karşı caydırıcı ve katı yaptırımların yapılması bekleniyor.
Yaşları 14–25 arası olan gençlerimiz gözlerimizin önünde her tür bağımlı ilaç ve sentetik zehirlere müptela olmuş durumdadırlar.
Sosyal medya bu konunun üstüne fazlasıyla gitmiyor.
Bu da ayrı bir komplikasyon diye algılıyorum.
Okul dönemlerinde lise ve ortaokulların önünde bu durum daha da belirgin bir şekilde ifa ediliyor.
Bu konu gençliği helak ediyor.
Bırakın gençleri tedavi etmeyi hastaneye götürmeyi aksine gençleri yaprak dökümü misali öldürüyor.
Bu cümlem abartı olmayıp gerçeğin ta kendisi evet ne yazık ki öl-dü-rü-yor ve aileler perişan üstelik de çaresizler.
Zira bu sosyal durum bir kanser vakasından da çok daha fazla tehlikeli hal almış durumda.
Siyasi iktidar mutlak surette acil önlemler almalı.
Bu talihsiz ve korkunç olgunun üstüne çok acil bir şekilde gitmeli ve başarabileceklerine de çok eminim.
Büyük kentlerde bu zehir tacirlerinin odak noktaları bilinmektedir.
Çeşitli operasyonlarla sorun sıfıra indirgenemezse bile minimum hale getirilebilir.
Nitekim TV kanallarında zaman-zaman bu tür operasyonların üstüne gidildiğini de haberlerden öğreniyoruz.
Yapılacak en önemli önlem yasalar bazın da katı kanunlar çıkartıp bu işi cazip ve kolay bir şekilde getirim sağlamalarını önlemek yukarı da belirttiğim gibi caydırıcı önlem ve katı yaptırımlar getirmek önlem açısından çok yararlı olabilir.
Uyuşturucu bağımlılığı konusunda sosyologlar, psikologlar, psikiyatrlar, davranış bilimcileri ile sağlık konusunda uzman olan ilgili akademisyenler kolektif çalışmalar yapabilirler hem gençlerimiz hm aileleri ve hem de toplumun duyarlı ve bilinçli hale getirilmesi için çok kayda değer çalışmalar yapılabilir.
Zaten bu sosyal yaraya el atılmaması durumunda çok büyük kayıpların, gerek maddi ve gerekse manevi açıdan negatif etkileneceğimiz gün gibi aşikar ve ortadadır.
Yarınlarımızın geleceği ve gençliğimizin sağlıklı olarak bekası sağlık ve eğitimin aktif olarak yapılacak plan projelerin hayata uygulanmasından geçer diye düşünüyorum.
Bu konu toplumun tüm bireylerinin el ele vermesiyle hatta sivil toplum kuruluşlarından da destek alma koşuluyla çözülebileceğine inanıyorum.
Bu konuda aktif çalışacak seve seve yüreğini ortaya koyabilecek gönüllülerin de sayılarının hayli kabarık olacağına inanıyorum.
Pasif kalmayalım gündem oluşturalım konuyu basit görmeyelim halkımızı bilinçlendirelim.
Açıkçası gençlerimizi susmakla konuyu pas geçmekle bu zehir baronlarının pençesinden kurtaralım ölmesinler en başta kendilerine ailelerine ülkemize yararlı hayırlı bir birey olmaları bakımından şimdilik onların bizlere ihtiyaçları var, diye düşünüyorum.