Belediye seçimleri diğer adıyla yerel seçimler yaklaştıkça tartışmalar da artmaktadır.
Konu ile ilgili çeşitli spekülasyonlar yapılmaktadır.
Ancak ben ne tartışmalar ne de spekülasyonlarda yer almak istiyorum.
Çünkü bana göre Belediyecilik hizmet alanlarıdır.
Hizmet alanları olan belediyelerde de uzun lafa, felsefeye ve edebiyata gerek yoktur.
Sözün özü hizmet ifa ediliyor mu?
Vatandaş memnun mu?
Ona bakmak lazım.
Hizmet olarak Belediyelerin yeterli olduğu, asli görevlerin bihakkın yerine getirildiği hatta bırakın asli görevleri sosyal projeler anlamında üst segmentlerdeki İllerin durumuna göz atalım.
Söz konusu İllerde Belediyecilik hizmeti, proje, faaliyet vs alanında kim önde ise, kim bu işleri yapabiliyorsa görev ona tevdi edilmiştir.
Belediyecilik anlamında; temizlik, kanalizasyon, park ve bahçe, temiz su sağlama, yol, ulaşım vs gibi hizmetler bildiğiniz gibi Belediyelerin asli hizmetleridir.
Peki, bu asli hizmetleri yapmayan ya da yapamayan ya da ilgilenmeyen bir Belediye veya Belediyecilik anlayışı düşünülebilir mi?
Bu tür bir değerlendirme yapılırken her vatandaşın yani o yörede yaşayan insanların vicdani bir değerlendirme yapması gerekir.
Tabii bu değerlendirme her ne kadar sübjektif gibi gözükse de aslında kriterler objektif olduğu için sağlıklı bir sonuç çıkar.
İşte demin yukarıda yazdığım hizmet belediyecilikleri objektif kriterler göz önüne alınarak seçimlerin yapıldığı yerlerdir.
İleri seviyede hizmet alınan Belediyelerde asli hizmetler her halükarda iyi bir şekilde yapıldığı gibi ayrıca sosyal hizmetler ve vatandaş memnuniyeti de çoğunlukla yerine getirilmiştir.
Yerel seçimler doğal seyrinde giderse 2019 mart ayında yapılacaktır. Ancak şu anda kışa girmeden Kasım ayında yapılması da gündemdedir.
Doğal olarak bu seçimler kritik bir seçim olacaktır. Zira birçok belediye şu anda kayyum tarafından yönetilmektedir.
Bu aşamada halkın tercihi başarılı olanı mı seçmek yoksa; “Bu benden, şu benden değil şeklinde değerlendirmeye devam mı?” tercih ve sonuçlarına katlanma her zaman ki gibi seçmenin olacak.