TÜRKİYE VE DÜNYADAN

19 Eylül Gaziler Günü kutlandı

Muş'ta, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla törenler düzenlendi.

19 Eylül Gaziler Günü kutlandı
21-09-2024 01:00
20-09-2024 14:57
Google News

Muş'ta tören Garnizon Şehitliği'nde Kur'an-ı Kerim okunması, dua edilmesi ve mezarlığa karanfiller bırakılmasıyla başladı.
Daha sonra PTT Caddesi'nden bir araya gelen gaziler ve vatandaşlar, Kent Meydanı'na kadar yürüdü.
Kent Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulduğu programda konuşan Vali Avni Çakır, 1071'de Malazgirt Savaşı ile yurt edinilen bu topraklarda 7 cihana hükmeden dünyanın en büyük imparatorluklardan bir tanesinin kurulduğunu söyledi.
Çakır, "Tabii bu süreç öyle konuşulduğu kadar kolay olmamış. Bulunduğumuz coğrafyada her daim tehditlere maruz kalmışız. Cumhuriyeti ilan etmişiz, kardeşçe yaşamımızı sürdürürken ve hızlı bir şekilde de gelişirken dış güçlerin sürekli saldırılarına maruz kalmışız. Yaklaşık 40 yıldır bizi birbirimize düşürmek isteyen dış emellerin oyunlarıyla maalesef bir terör belasıyla da karşı karşıya bulunmaktayız." dedi.
Makamında gazileri tebrik eden Çakır, daha sonra Jandarma Sosyal Tesislerinde gaziler ve şehit yakınlarıyla yemekte bir araya geldi.
Gaziler, spor salonunda düzenlenen "Kahramanlar Sahada Kalbimiz Onlarla" etkinliğinde eğlendi.
Etkinliklere Belediye Başkan Vekili Tuba Sayılğan, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kantar, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yılmaz Kırgel, Garnizon Komutanı Ulaştırma Albay Ali Osman Sağlam, Vali Yardımcısı Tahir Yılmaz, Muş Alparslan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Karadağ, Emniyet Müdürü Serkan Karaman ve şehit yakınları katıldı. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
21 Eylül 2024 e-gazete