TÜRKİYE VE DÜNYADAN

19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı

Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Bingöl ve Şırnak'ta 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı
19-09-2024 15:59
Google News

Diyarbakır'da Anıtpark'ta düzenlenen törene, Vali Murat Zorluoğlu, 7. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Gültekin Yaralı, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamuran Eronat, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdulselam İnceören, gaziler ve yakınları katıldı.

Törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Siraç Sezer konuşma yaptı.

Törenin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce, müdürlük hizmet binasından Valilik önüne kadar "Kahramanlarla Yürüyoruz" yürüyüşü düzenlendi.

Kortej yürüyüşüne, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

- Mardin

Mardin'de Hükümet Konağı'nda düzenlenen törende, Vali Tuncay Akkoyun, Füze Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Yalbır ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Mardin Şube Başkanı Mehmet Akpulat Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Mardin Muharip Gaziler Derneği adına gazi Ali Candemir, konuşma yaptı.

Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Yaşar Dener, İl Emniyet Müdürü Cebrail Buğday, vali yardımcıları, kaymakamlar, siyasi parti ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehit yakınları, gaziler ve vatandaşların katıldığı törenin ardından kortej yürüyüşü yapıldı.

Katılımcılar, Hükümet Konağı'ndan taşıdıkları büyük Türk bayrağı ile 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı'na kadar yürüdü.

- Batman

Batman Valiliği bahçesinde düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. (AA)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Eylül 2024 e-gazete