GÜNDEM

602 yatırımcı yer bekliyor

Batman merkeze bağlı Oymataş Köyünde 3 bin 180 dönüm üzerinde kurulacak Oymataş Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için çalışmalar devam ediyor.

602 yatırımcı yer bekliyor
16-07-2024 16:30
16-07-2024 15:47
BATMAN
Google News

Kurulum aşamasında sona yaklaşılan Oymataş OSB için yer tahsisi yapıldı. Batman Organize Sanayi Bölgesindeki bir okulun konferans salonunda düzenlenen törende Oymataş OSB’nin tapusu Batman OSB müdürlüğüne teslim edildi. Törende konuşan Batman Valisi Ekrem Canalp, Batman’ın TRC6 bölgesinde yer aldığını ve devlet teşviklerinin en fazla olduğu iller arasında yer aldığını söyledi.

YATIRIM TALEBİNİN EN YÜKSEK OLDUĞU İLLERDEN BİRİ BATMAN

Devlet teşviklerinin yüksek olması nedeniyle yatırım taleplerinin de yüksek olduğunu aktaran Canalp, “Devlet teşviklerinin en yüksek olduğu bölgede bir il olmamız dolayısıyla yatırım taleplerinin de en fazla olduğu bir iliz biz. Gerekli alt yapıyı hazırlarsanız, gerekli yerleri parselleri hazırlarsanız hiçbir şekilde yatırımcı probleminiz olmaz. Her hafta benden yatarım yapmak için randevu talep eden bir yatırımcı geliyor. Bazıları Batmanlı, birçoğu da Batmanlı değil. Yatırımcılar bizden yer istiyor. Toplamda 602 yatırımcımız şu anda yatırım yapmak için bizden yer bekliyor” dedi.

‘YERİNİZ HAZIR, BUYURUN' DİYEBİLMEMİZ LAZIM

OSB'de gerçekleştirilen törende konuşan Milletvekili Ferhat Nasıroğlu ise "Batman'ın yatırımda öncelikli il olabilmesi için diğer şehirlerden farklı olmamız lazım. Diğer şehirlerden farkımız nasıl olmalı?  Bizim bazı şeyleri cazip hale getirmemiz lazım. OSB’lerimizi hazır hale getirmemiz lazım.  OSB'lere yatırım yapmak isteyene 'yeriniz hazır, buyurun' diyebilmemiz lazım.  Yatırımcı ilimize geldiğinde sorunları çözen bir anlayışla hareket edersek devamı da gelir.  İş insanlarımızın ' bir arazi alayım da bekleyeyim' anlayışında olmaması lazım. Gıda İhtisas OSB ve Samanyolu Tekstilkent dedik. Şimdi de Yolveren Köyüne  (Çinera) karma OSB yapılacak. Bizim buna hazırlık yapmamız lazım" dedi. (Ramazan Demir)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
4 Eylül 2024 e-gazete