YAŞAM

7 kadın önce kooperatif sonra lokanta açtı

Batman'da 7 kadın girişimci tarafından açılan lokantada yöresel lezzetler ilgi çekiyor.

7 kadın önce kooperatif sonra lokanta açtı
28-08-2024 12:35
28-08-2024 12:01
BATMAN
Google News

Kentte 3 yıl önce bir araya gelen 7 kadın, Petrolkent Üreten Kadınlar Kooperatifini kurdu. Batman'a özgü yemekler ve el sanatları ürünleri satarak kazanç elde eden kadınlar, daha sonra lokanta açtı. Lokantada, Batman'ın tescilli yemeği şam börek başta olmak üzere bir çok yöresel yemek satışa sunuluyor.

YÖRESEL TATLAR BEĞENİ TOPLUYOR

Petrolkent Üreten Kadınlar Kooperatifi Başkanı Hülya Afşin, yöresel yemekleri tanıtmak ve elde edilen gelirle kadınların aile ekonomilerine katkıda bulunmalarını sağlamak amacıyla kooperatif kurduklarını, bu kapsamda kent merkezinde lokanta açtıklarını belirtirken “Mumbar dolması, içli köfte, güveç, haşlama, yöremizde talep edilen, esnafın tercih ettiği bütün yemekleri kooperatif bünyemizde hazırlıyoruz. Menü her gün değişiyor. Talep çok fazla. Yöresel yemeklerimizi, temiz ve güvenilir ve uygun bir maliyetle halkımıza ulaştırıyoruz” dedi.

ÖZEL GÜNLERE ÖZEL YEMEKLER

Vatandaşların özel günleri için de yemek yaptıklarını aktaran Afşin, "Sünnet, kadınların gün menüleri, doğum günleri ve taziyeler için yemekler yapıyoruz. Sabah saat 00.07'de kooperatifimizi açıyoruz, akşam 17.00'ye kadar çalışıyoruz. Yemek siparişleri olduğu zaman 7/24 hizmet veriyoruz" dedi.  (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
17 Eylül 2024 e-gazete