Tarihte ilk defa Rusya’dan TPAO’nun yer satın aldığını ve bunun ciddi bir çalışma olduğunu söyleyen Şişman, Rusya dışında da bir iki yerde daha çalışmalarının olduğunu, bunları da başarmaları halinde TPAO’nun çağ atlayacağını söyledi.
Son günlerde BDP’li belediye başkanları ve HDP’li milletvekillerinin gündeme getirdiği Petrolden yerel yönetimlere pay verilmesi konusunu değerlendiren Şişman “TPAO bizim kurumumuz değil. Biz sadece üretim yapıyoruz. Bu meclisin işidir. Bize ulaşan bir şey yok” dedi.
TPAO’nın küçüleceği söylemlerine karşı açıklama yapan Şişman “Biz bir dönüşüm yapacaksak bir şeyler paylaşacaksak ve büyük Türkiye Petrolleri hayal ediyorsak bunu hep birlikte yapacağız. Bunu 5 bin çalışanımız aileleri ile beraber belki 25 bin kişiye ulaşıyor. 25 bin insanımız için bunu yaptık ve yapmaya çalışıyoruz. Biz bu insanların varlığını düşünmeden adım atamayız. İşçimizi ve ailesini düşünmeden bir adım atmak için insanın vicdansız olması lazım. Çok hata yaptık ama buradaki mesele şu, büyük kazanımlar istiyorsanız bazı riskli adımları atmanız gerekiyor” dedi.
GÜNLÜK PETROL HEDEFİMİZ 150 BİN VARİLDİR
TPAO’nun yıllık üretimini değerlendiren Şişman, TPAO’nun aşağı yukarı 25 milyon varil petrol ürettiğini ifade ederek “90 bin Karadenizde derin sondaj çalışmalarımız olacak onunla ilgili ortak çalışmalar devem ediyor. Bölgedeki Kaya gazı ile ilgili Shell ile yürüttüğümüz çalışmalar var” şeklinde konuştu.
“KAYA GAZINI YAKALARSAK TÜRKİYE’NİN KADERİ DEĞİŞECEK”
Kaya gazı üretiminin önemine değinen Şişman, Türkiye de kaya gazının Trakya ve Güneydoğuda müthiş bir potansiyelinin olduğunu kaya gazının üretilebilirliğini yakalamaları halinde Türkiye’nin kaderinin değişeceğini söyledi.