TÜRKİYE VE DÜNYADAN

80 yaşındaki papağan "Paşa"ya özel bakım

Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nin en yaşlı üyesi 80 yaşındaki şemsiyeli kakadu cinsi papağan "Paşa", özel bakımla yaşamını sürdürüyor.

80 yaşındaki papağan "Paşa"ya özel bakım
02-06-2024 07:00
01-06-2024 17:43
Google News

Yüzölçümü ve barındırdığı türler bakımından dünyanın en büyük hayvanat bahçeleri arasında yer alan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Yaban Hayatı Koruma Parkı, 350 türden 7 bin 500 hayvanı barındırıyor.

Beyaz rengi ve başındaki perdeyi andıran tüyleri itibarıyla kendine has görüntüsü olan şemsiyeli kakadu papağanı "Paşa", hayvanat bahçesinin hem en eski hem de en yaşlı üyesi konumunda bulunuyor.

Hayvanat bahçesinde özenle bakılan papağana, çok sevdiği çekirdek ve yer fıstığıyla beslendiğinde vücudu yağlandığı için meyve kokteylinden oluşturulan özel menü de hazırlanıyor.

"Paşa"nın bakımı ve yemlemesini ise hayvanat bahçesinin 61 yaşındaki en yaşlı bakıcısı Mehmet Ali Ezer üstleniyor. Ezer, günlük bakımını yaptığı papağanı, hazırladığı özel menülerle besliyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, AA muhabirine, "Paşa"nın hayvanat bahçesinin kurulduğu günden bu yana burada yaşamını sürdürdüğünü söyledi. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?