GÜNDEM

ABD Büyükelçisi Flake Türkiye ile İlgili Değerlendirmelerde Bulundu

ABD'nin İstanbul Büyükelçisi Flake, Türkiye ile ilgili önemli konuları değerlendirdi ve Türkiye'nin vazgeçilmez bir ortak olduğunu vurguladı.

ABD Büyükelçisi Flake Türkiye ile İlgili Değerlendirmelerde Bulundu
24-08-2024 21:40
Google News

ABD'nin İstanbul'daki 3 yıllık görev süresi 1 Eylül'de sona erecek olan Büyükelçi Flake, Politico dergisine yaptığı açıklamalarda ABD'nin Türkiye'ye yönelik tutumunu eleştirdi.

Flake, 15 Temmuz darbe girişiminde ABD'nin yavaş hareket ettiğini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı aramadığını belirtirken, Rusya Devlet Başkanı Putin'in aradığını söyledi.

Flake ayrıca Türkiye'nin rehine takası sürecindeki rolüne de değindi ve Türkiye'nin lojistik desteğiyle başarılı bir takas işlemi gerçekleştirildiğini belirtti. Gazze Şeridi'ndeki duruma da değinen Flake, Türkiye'nin bölgesel aktörler olarak önemli bir rol oynadığını vurguladı.

Flake, Türkiye'nin vazgeçilmez bir ortak olduğunu ve bu ilişkiyi geliştirmek için çaba harcanması gerektiğini belirtirken, Türkiye'nin NATO'da önemli bir konuma sahip olduğunu ve bu ilişkinin güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Flake, bir sonraki ABD büyükelçisine Türkiye ile olan ilişkiyi geliştirmek için çaba harcaması tavsiyesinde bulundu ve Türkiye'nin büyüyen bir bölgesel güç olduğunu vurguladı.

Kaynak: AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
17 Eylül 2024 e-gazete