GÜNDEM

ABD'de Tutuklu Genç Türk Sürücünün Son Duruşması

ABD'de tutuklu yargılanan genç Türk sürücünün son duruşması yapıldı ve karar bekleniyor.

ABD'de Tutuklu Genç Türk Sürücünün Son Duruşması
16-10-2024 00:39
Google News

ABD'nin Boston şehrinde karıştığı ölümlü trafik kazasının ardından kaçarak Türkiye'nin iade talebi üzerine yakalanan 17 yaşındaki Timur Cihantimur'un son duruşması gerçekleşti. Hakim, taraflardan son yazılı savunmalarını isteyerek kararını vereceğini belirtti. Cihantimur, avukatları eşliğinde kelepçeli olarak son kez hakim karşısına çıktı. Avukatlar, müvekkilinin Türkiye'deki dosyasında iddianamenin hazır olmadığını ve ABD vatandaşlarının iadesinin Anayasa'ya aykırı olduğunu savundu. Savcılık makamı ise yeterli delillerin bulunduğunu vurgulayarak, genç sürücünün Türkiye'ye iade edilmesi gerektiğini belirtti.

Hakim Donald Cabell, Cihantimur'un tutukluluk halinin devamına karar vererek, taraflardan son savunma dilekçelerini bir hafta içinde teslim etmelerini istedi. Karar için tarafların yazılı savunmalarını inceleyecek olan hakim, daha sonra Türkiye'ye iade talebi hakkında kararını verecek. Eylem Tok'un da geçtiğimiz günlerde hakim karşısına çıktığı ve taraflardan yazılı savunmalarını yapmalarının istendiği belirtildi.

Eyüpsultan'daki kaza sonucunda hayatını kaybeden Oğuz Murat Aci'nin ardından başlayan süreçte Cihantimur ve annesi Eylem Tok'un Mısır ve ardından ABD'ye kaçtığı tespit edilmişti. Tutuklanmalarının ardından geçici tutuklama talep evrakı, ABD yetkili makamlarına iletilmiş ve Cihantimur ile Tok, Boston'da polis tarafından yakalanmıştı. .

Kaynak: AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ARŞİV ARAMA