TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Adıyaman'da TYP bilgilendirme toplantısı düzenlendi

Adıyaman'da Toplum Yararına Program (TYP) hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Adıyaman'da TYP bilgilendirme toplantısı düzenlendi
05-06-2024 02:52
04-06-2024 19:52
Google News

Valilik Toplantı Salonu'nda yapılan programda Vali Osman Varol, son zamanlarda TYP'de yaşanan sorunları dile getirdi.

Vali Varol, TYP'nin öneminden bahsederek "Bildiğiniz gibi 6 Şubat Asrın Felaketi’nin ardından deprem bölgesinde yaraları hızla sarabilmek, vatandaşlarımıza geçici ve acil gelir desteği sağlayabilmek için attığımız adımlardan bir tanesi de İŞKUR aracılığıyla başlatmış olduğumuz Toplum Yararına Programlar idi." dedi.

TYP'nin vatandaşlar için geçici gelir kaynağı olduğunu aktaran Varol, "TYP vatandaşlarımıza geçici gelir desteği mahiyetinde olup, TYP yoluyla kalıcı kamu personeli statüsü verilmesi isteği gerek yasalarımıza göre gerekse diğer mevzuatımıza göre olanaksızdır ve ayrıca diğer vatandaşlarımız açısından da adaletsizliğe sebep olacak bir istektir. TYP kalıcı kamu personeli olmanın bir yolu değildir, bunun yolları kanunlarımızda açıkça belirtilmiştir.” ifadelerini kullandı.

Kentte ekonomik canlılığın başladığını belirten Varol, "Şu anda deprem bölgesinde ciddi bir ekonomik canlılığın başladığını ve özel sektörde, sanayide, ticari hayatta işverenlerin ciddi bir çalışan ihtiyacı olduğunu da görüyoruz." diye konuştu.

TYP'de işleri sonlanan vatandaşlar için İŞKUR yoluyla başka işlere yönlendirileceğini dile getiren Varol, "TYP'den sözleşmeleri sona eren vatandaşlarımız program bitimi neticesinde kısa mesaj yoluyla İŞKUR İl Müdürlüklerimize davet edilecektir. Biten programlar için bu süreç halihazırda başlamıştır." dedi. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
EKONOMİ DÜZELİR Mİ?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Haziran 2024 e-gazete