Afet bölgesi ilan edilince ne olur?

Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem sonrası 11 il afet bölgesi ilan edilmişti. 3 Nisan Pazartesi günü 6 il daha afet bölgesi statüsüne alındı. Bu olayla beraber “Afet bölgesi ilan edilince ne olur?” sorusu ile ilgili araştırmalar hızlandı. Yapılan hasar tespit çalışmaları doğrultusunda Bingöl, Kayseri, Mardin, Tunceli, Niğde, Batman da Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi kabul edildi. Peki, Afet bölgesi ilan edilmesi ne demek, ne anlama geliyor?

Afet bölgesi ilan edilince ne olur?

GENEL AFET BÖLGESİ NEDİR, NE DEMEK?

Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi” tanımı ve kapsamı 7269 sayılı Umumi Hayata Müessir Afetler Dolayısıyla Alınacak Tedbirlerle Yapılacak Yardımlara Dair Kanun çerçevesinde belirleniyor. Meydana gelen veya gelmesi muhtemel olan afetlerin genel hayata etkili olup olmadığına, bu Yönetmelikte belirtilen ölçü ve esaslara dayanarak imar ve Iskan Bakanlığınca karar verilir.

Deprem, yangın, sel, çığ, heyelan gibi doğal afetler sonucu çeşitli bölgelerde yaşam büyük ölçüde olumsuz etkileniyor. Bu doğal afetlerin etkilerini en aza indirmek ve bölgedekilere destek olmak için hasar alan yerler afet bölgesi ilan ediliyor. Bu kapsamda afet bölgesi içerisinde bulunanlar çeşitli desteklerden faydalanabiliyorlar.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Üzgünüz ilginizi çekebilecek içerik bulunamadı...