SİYASET

AK Parti Batman İl Başkanlığında kör düğüm…

31 Mart 2024 seçimlerinden bu yana AK Parti Batman İl Başkanlığında kördüğüm çözülemiyor.

AK Parti Batman İl Başkanlığında kör düğüm…
06-08-2024 16:23
BATMAN
Google News

AKİF GÜR’ÜN İSTİFASINDAN SONRA BELİRSİZLİK ÇÖZÜLEMEDİ

31 Mart 2024 yerel seçimlerinden 3 ay sonra AK Parti Batman İl Başkanı Akif Gür istifa etti. AK Parti İl Başkanlığından affını isteyen Akif Gür’den sonra Temim Orhan İl Başkan Vekili olarak görevi yürütüyor. Akif Gür’ün istifası ile 3 ay boş kalan Ak Parti İl Başkanlığı koltuğuna kimin oturacağı merak konusu oldu.

TEMAYÜL YAPILDI ANCAK İSİM NETLEŞMEDİ

Geçtiğimiz aylarda AK Parti Batman’da İl Koordinatörleri, yeni il başkanının belirlenmesi adına teşkilat içi temayül yoklaması gerçekleştirdi. AK Parti Batman İl Başkanlığı için 6 isim Ankara’ya çağrıldı. Batman’dan AK Parti Genel Merkezine çağrılan Alper Yasin Aslan, Aladdin İraz, Sabahattin Tural, Şehmuz Önlü ve Temim Orhan, mülakat sonrası Batman’a döndü.

AK PARTİ'NİN İL BAŞKANLIĞI YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ

Genel Merkezde yapılan görüşmenin üzerinden 3 ay geçmesine karşın il başkanı ataması yapılmadı. 3 aydır devam eden belirsizliğin ne zaman sona ereceği merakla beklenirken, bu durum teşkilat üzerindeki baskıyı da arttırdı.

SEÇİM YAPILMASI ÖNERİLİYOR

Delegeler, 78 gündür süren belirsizlik için partinin olağanüstü kongreye gitmesini öneriyor. Kongrede çıkacak adaylar arasında delegelerin oyu ile il başkanının belirlenmesi talep ediliyor.

İL BAŞKANLIĞI, 78 GÜNDÜR VEKALETLE YÖNETİLİYOR

AK Parti Batman İl Başkanlığı 78 gündür vekaleten yönetilirken, asıl başkanın atanamaması ise görev karmaşası yaratıyor. (Ramazan Demir)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
17 Eylül 2024 e-gazete