SİYASET

“AKP, KÜRTLERİ ÖCALAN ÜZERİNDEN TEHDİT ETMEYE KALKIŞMASIN”

“AKP, KÜRTLERİ ÖCALAN ÜZERİNDEN TEHDİT ETMEYE KALKIŞMASIN”

“AKP, KÜRTLERİ ÖCALAN ÜZERİNDEN TEHDİT ETMEYE KALKIŞMASIN”
09-11-2014 18:47
Google News

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Grup Başkan Vekili Emine Ayna, partisinin kongre sürecinin startını vermek üzere Batman’a geldi.

Belediye konferans salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Ayna,  AK Parti'nin Kürt halkına yönelik izlediği politikayı eleştirdi. Barış ve kardeşlik duygusuna vurgu yapan Ayna, DBP olarak Doğu ve Güneydoğu'nun birçok ilinde kongre öncesi toplantı düzenlediklerini ifade etti. Kürt'lerin bu bölgenin yerlisi olduğunu vurgulayan Ayna “Kürtler bu coğrafyanın yerli halklarından biridir. Var oldukları günden bu güne kimlik mücadelesi veren bir halktır” dedi.

KİMSE ÖCALAN ÜZERİNDEN HESAP YAPMASIN

Her konun tartışılabileceğini belirten Ayna, Abdullah Öcalan konusunun tartışılmamağının ifade ederek “AK Parti sakın ola Kürtlere karşı Öcalan'ı kullanmaya kalkmasın. Bu konu Kürtlerin en hassas noktasıdır. En tartışmasız konudur. Çünkü Öcalan'ın özgürlüğü Kürt halkının özgürlüğü demektir. Bırakın görüşmelerin kesilmesini özgürlüğünü istiyorlar. Bunun özellikle bilinmesini istiyoruz. Bunun özellikle altını çiziyoruz” dedi. Toplantı, daha sonra basına kapalı devam etti. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?