Programın ikinci yılında, iş ve sivil toplum kuruluşu profesyonellerinden oluşan jüri değerlendirmesi sonrasında hibe desteği almaya hak kazanan 12 girişim ödüllendirildi.
İstanbul, Hatay, Diyarbakır, Denizli, Ankara ve Rize merkezli olan girişimler, iklim, makine, teknoloji, ortopedi, sağlık, tarım/gıda, anne-bebek bakımı ve geri dönüşüm mobilya gibi pek çok farklı alanda faaliyet gösteriyor.
Bu yıl üçüncü yılına giren Girişim Öncüleri Programı'nda şimdiye kadar 1700 kadın girişimci dijital pazarlama, markalaşma, tasarım odaklı düşünme, finansal okuryazarlık gibi 6 konu başlığında toplam 220 saat eğitim aldı.
Program kapsamında mentörlük de alan girişimci kadınlara işlerini büyütmek, operasyonel süreçlerini iyileştirmek ve markalarını güçlendirmek için hibe desteği de sunuluyor.
İlk 2 yıla dair sosyal etki raporlarında yatırımın sosyal geri dönüşü olarak 2,77 gibi yüksek bir skor elde eden Girişim Öncüleri Programı'nın 2025'te başlayacak yeni döneminde, eğitim başlıklarının artırılması ve deneyim paylaşım platformlarıyla projenin etki alanının genişletilmesi planlanıyor.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Garih, şirketlerin hayat döngülerinin girişimcilikle başladığını ve olgunluk dönemine geçebilmek için ise iş idaresi, prosedürler, finansal yetkinlikler ve nakit yönetiminin büyük önem taşıdığını belirtti.