EĞİTİM

Anadolu Mektebi’nde yeni dönem başladı

Batman'da Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran başkanlığında düzenlenen toplantı ile Anadolu Mektebi Kitap Okuma Programında yeni dönem başladı.

Anadolu Mektebi’nde yeni dönem başladı
08-10-2024 12:47
08-10-2024 12:48
Google News

Kitap okuma noktasında düzenlenen toplantıda, Anadolu Mektebi’nin kuruluş amacı ve gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında bilgi verildi.

Müdür Kurtaran, Anadolu Mektebinin devlet okulları ve üniversitelerde kitap okuma aktiviteleri başta olmak üzere çeşitli kültürel faaliyetlerle öğrencilere geniş bir perspektif kazandırmayı amaçladığını söyledi.

Kurtaran “Anadolu Mektebi, öğrencilerimizin edebiyat, kültür ve sanatla iç içe olmalarını teşvik eden bir oluşum. Kitap okuma alışkanlığını kazandırırken, seminerler, paneller, film ve belgesel gösterimleri gibi zengin etkinliklerle öğrencilerimizin kültürel birikimlerini artırıyoruz. Anadolu Mektebinin lise düzeyinde yaptığı çalışmalar 16 önemli yazar ve edebiyatçının eserlerini kapsıyor. Öğrenciler, bu eserleri okuyup değerlendirirken, yazma ve kendilerini ifade etme becerilerini geliştirme fırsatı buluyor. Ayrıca ortaokul düzeyinde ise edebiyatçıların özenle seçtiği 170 çocuk kitabı üzerinden etkinlikler düzenleniyor. Çeşitli etkinliklerle bu kitaplar üzerine derinlemesine çalışmalar yapılıyor. Öğrenciler, okudukları eserler üzerinde eleştirel düşünme yeteneklerini geliştirirken, aynı zamanda sosyal ve duygusal gelişimlerini de güçlendiriyor” dedi. (Bülten)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?