GÜNDEM

Ankara Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yargı Reformu Hakkında Açıklamalarda Bulundu

Ankara Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yeni adli yıl açılışı nedeniyle Yargıtay'da düzenlenen resepsiyonda yaptığı açıklamalarda, yargının iş yükü, Yargı Reformu Strateji Belgesi, yeni anayasa çalışmaları, kaybolan Narin Güran, Dilruba Kayserilioğlu'nun protokolde yer almas?

Ankara Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yargı Reformu Hakkında Açıklamalarda Bulundu
02-09-2024 22:39
Google News

Ankara Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yeni adli yıl açılışı nedeniyle Yargıtay'da düzenlenen resepsiyonda yaptığı açıklamalarda, yargının iş yükü, Yargı Reformu Strateji Belgesi, yeni anayasa çalışmaları, kaybolan Narin Güran, Dilruba Kayserilioğlu'nun protokolde yer alması, Kara Harp Okulu teğmenlerinin ant içme görüntüleri ve Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Necip Cem İşçimen'e yapılan saldırı gibi konular hakkında değerlendirmelerde bulundu. Bakan Tunç, açıklamalarında adalet sisteminin öneminin altını çizerek, hukukun üstünlüğüne vurgu yaptı.

Yargı Reformu Strateji Belgesi'nin eylül sonunda Cumhurbaşkanı tarafından açıklanacağını belirten Tunç, yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

Ayrıca, kaybolan Narin Güran'a ulaşılabilmesi için devletin tüm imkanlarının seferber edildiğini ve üzerinde yapılan incelemede amcasıyla ilgili tutuklama kararı verildiğini açıkladı.

Dilruba Kayserilioğlu'nun protokolde yer alması ve Kara Harp Okulu teğmenlerinin ant içme görüntüleri konularına da değinen Tunç, toplum kesimlerini rahatsız edecek eylem ve söylemlerden kaçınılması gerektiğini belirtti.

Ayrıca, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Necip Cem İşçimen'e yapılan saldırıya ilişkin de açıklamalarda bulunan Tunç, bu tür çirkin hareketlerin kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Kaynak: AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
17 Eylül 2024 e-gazete