GÜNDEM

Ankara Bakanlığın Su Ürünleri Avcılığıyla İlgili Yeni Düzenlemeleri Yayımladı

Ankara Bakanlığın su ürünleri avcılığıyla ilgili yeni düzenlemeleri Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu düzenlemelerle su ürünleri kaynaklarının korunması ve sürdürülebilirliği sağlanacak.

Ankara Bakanlığın Su Ürünleri Avcılığıyla İlgili Yeni Düzenlemeleri Yayımladı
11-08-2024 20:09
Google News

Ankara Bakanlığın "6/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığının Düzenlenmesi Hakkında Tebliğ"i ve "6/2 Numaralı Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığının Düzenlenmesi Hakkında Tebliğ"i Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bu düzenlemelerle su ürünleri kaynaklarının korunması ve sürdürülebilirliği için avcılığa ilişkin yeni yükümlülükler, sınırlamalar ve kurallar belirlendi.

Hamsi, mavi yüzgeçli orkinos, deniz patlıcanı, beyaz kum midyesi, yılan balığı, tıbbi sülük ve inci kefali olmak üzere 7 türe ilişkin avlanabilir miktarlar belirlendi. Tarımsal Üretim Planlaması uygulamasıyla tebliğ hükümleri uyumlu hale getirildi. Endemik su ürünleri koruma altına alındı, leopar sazanı ve Batman bantlı çöpçü balığı gibi türlerin avcılığı yasaklandı. Ayrıca, bazı su ürünleri türlerinin avcılığına asgari avlanılabilir boy uzunluğu getirildi ve boy uzunlukları yeniden düzenlendi. Amatör amaçlı su ürünleri avcılığına bazı yeni uygulamalar getirilirken, ticari avcılıkta koruma altındaki türlerin amatör avcılığı da yasaklandı. Balıkçılık üretiminin yüzde 60'ını oluşturan hamsi üretim planlamasına alındı ve toplam avlanabilir miktarı 400 bin ton olarak belirlendi. Toplam avlanabilir miktarlar, bölgesel farklılıklar ve avlanma kapasiteleri göz önünde bulundurularak sektör paydaşlarıyla yönetilecek. Bu düzenlemelerle halkın güvenilir ve sağlıklı gıdaya ulaşması hedefleniyor. Yeni düzenlemeler 1 Eylül'de yürürlüğe girecek.

Kaynak: AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
17 Eylül 2024 e-gazete