GÜNDEM

Ankara Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye Ekonomisi Büyümeye Devam Ediyor

Ankara Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TRT Haber'de yaptığı açıklamada Türkiye ekonomisinin büyümeye devam ettiğini belirtti.

Ankara Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye Ekonomisi Büyümeye Devam Ediyor
02-09-2024 23:09
Google News

Ankara Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TRT Haber'de katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Yılın ikinci çeyreğinde Türkiye ekonomisinin yüzde 2,5 büyüdüğünü değerlendiren Yılmaz, bunun sevindirici olduğunu vurguladı.

Dış talep kaynaklı büyümenin yarıdan fazlasının olması üzerinde duran Yılmaz, dünya ve bölgedeki ekonomik durumun da büyüme üzerinde etkili olduğunu belirtti.

Yılmaz, güncellenmiş Orta Vadeli Programın en kısa sürede açıklanacağını ifade ederek, enflasyonu düşürmek, depremin etkilerini gidermek, istihdamı korumak ve yapısal reformları hayata geçirmek gibi hedeflerin öne çıkacağını söyledi. Ayrıca, büyümenin kompozisyonunda yatırımın, üretimin ve ihracatın önemli bir yer tutacağını dile getirdi.

İstihdamın olumlu bir şekilde arttığını belirten Yılmaz, Türkiye'nin ekonomik istikrarını koruyarak yüksek gelir grubuna geçişi hedeflediğini söyledi.

Küresel ekonomik görünüme ilişkin olarak Türkiye'nin siyasi istikrar ve güven ortamının olumlu ayrıştığını belirten Yılmaz, Türkiye'nin bu zorlu dönemde güçlü duruşunu koruduğunu ifade etti.

Kaynak: AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
17 Eylül 2024 e-gazete