SİYASET

“Ankara’nın ortasında failleri malum bir cinayet işlenmiştir”

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, TBMM Genel Kurulu’nda piyasada fiyat istikrarını sağlamaya yönelik kanun teklifi görüşülürken dikkat çekici bir konuşma yaptı. Ekmen, yargı ve adalet sisteminde yaşanan mağduriyetleri sıralayarak, ekonomik istikrarın sağlanabilmesi için öncelikle hukukun üstünlüğünün tesis edilmesi gerektiğini vurguladı.

“Ankara’nın ortasında failleri malum bir cinayet işlenmiştir”
30-05-2024 11:36
Google News

"ÖNCE HUKUKTA İSTİKRAR SAĞLANMALI"

Konuşmasının başında Türkiye'de yaşanan siyasi yargılamalara ve adaletsiz uygulamalara değinen Ekmen, hukukta istikrar sağlanmadan ekonomik istikrarın mümkün olmadığını belirtti. Şenyaşar, Ateş, Kursiyer Teğmenler gibi davalarda yaşanan mağduriyetleri örnek göstererek iktidara adil ve tutarlı yargı çağrısında bulundu.

"SİNAN ATEŞ CİNAYETİ KONUSUNDAKİ SESSİZLİK ÇOK AĞRIMA GİTTİ"

Milletvekili Ekmen, Ankara'nın ortasında işlenen ve failleri belli olan bir cinayete dikkat çekerek, şu ifadeleri kullandı: "Şöyle bir seyahate çıksak Ankara içinde, biraz ileride rahmetli Sinan Ateş'in katledildiği yeri görürüz. Kıymetli arkadaşlar, hep beraber Batman'da, Diyarbakır'da faili meçhul cinayetler bitsin diye mücadele ettik, başarılı da olduk. Bugün ise Ankara'nın ortasında faili meçhul cinayet işleniyor. Biz o zaman faili malum derdik. Kadere bakın ki bugün de faili malum bir vaka var. Üzüldüğüm şudur ki Sinan Ateş yatağında rahmet etse sıraya girecek dostları, sevenleri, ocaktan yetiştirilen çocuklar bu cinayete karşı lal oldular, dilsiz kesildiler. Hayatında ülkü ocaklarıyla yolu kesişmemiş bir Batmanlı Kürt olarak da açıkçası en çok ağırıma giden bu sessizlik olmuştur."

EKMEN'DEN ADALET VE EKONOMİ İLİŞKİSİ VURGUSU

Ekmen’in konuşması, hukuk ve adalet sisteminde yaşanan sorunların ekonomik istikrar üzerindeki etkisini bir kez daha gözler önüne serdi. Yargı sisteminde adalet ve tutarlılık sağlanmadığı sürece, ekonomik politikalarda istenen başarının elde edilemeyeceğini belirten Ekmen, hukukta istikrarın önemini vurguladı. (Deva Partisi Bülten)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
EKONOMİ DÜZELİR Mİ?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
22 Haizran 2024 e-gazete