GÜNDEM

Ankara Polis Akademisi'nde 30'uncu Dönem POMEM Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

Ankara'da düzenlenen Polis Akademisi mezuniyet töreninde, polis adaylarına diploma verildi ve yemin ettiler.

Ankara Polis Akademisi'nde 30'uncu Dönem POMEM Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi
22-08-2024 23:40
Google News

Ankara Polis Akademisi'nde 30'uncu Dönem Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) Mezuniyet Töreni, Gölbaşı'ndaki Polis Akademisi Başkanlığı'nda düzenlendi. Törende, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından dönem birincisi Batuhan Bektaş, yaş kütüğüne plaket çaktı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 6 bin 389 öğrencinin mezuniyet sevincini paylaştıklarını belirterek öğrencilere tebriklerini iletti.

Bakan Yerlikaya, Polis adaylarına hitaben yaptığı konuşmada, onların devletin yasal gücünü temsil ettiğini ve toplumsal düzenin sağlanması için çalışacaklarını vurguladı. Ayrıca, öğrencilere hukukun rehber olacağını ve insan haklarına saygılı olmaları gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, "Türkiye Yüzyılı"nı inşa ederken genç mezunlardan çok şey beklediklerini söyleyen Bakan Yerlikaya, öğrencilere vatanseverlik ve millete hizmet etme sorumluluğunu hatırlattı.

Emniyet Genel Müdürü Mahmut Demirtaş da polis adaylarına hitaben illegal yapılarla ilişkileri olmaması gerektiğini vurgulayarak, yalnızca millete ve devlete bağlı olmalarını tembihledi. Mezuniyet töreninde dereceye giren öğrencilere diplomaları verildi ve yemin etmelerinin ardından kep atarak mezuniyetlerini kutladılar. Ankara İl Müftüsü Hasan Çınar'ın yaptığı dua ile tören sona erdi.

Kaynak: AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
17 Eylül 2024 e-gazete