TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Antalya Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nden Başarılı Çapraz Böbrek Nakli Operasyonu

Antalya Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde yapılan çapraz böbrek nakli operasyonu başarıyla gerçekleşti. Donörleriyle kan uyuşmazlığı yaşayan 4 hasta, birbirlerinin canlı vericileriyle eşleştirilerek sağlıklarına kavuştu. Detaylar haberimizde.

Antalya Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nden Başarılı Çapraz Böbrek Nakli Operasyonu
11-10-2024 06:09
10-10-2024 21:48
Google News

Antalya Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Koordinatörlüğü tarafından gerçekleştirilen çapraz nakil operasyonu büyük bir başarıyla tamamlandı. Donörleriyle kan uyuşmazlığı yaşayan 4 hasta, birbirlerinin canlı vericileriyle eşleştirilerek sağlıklarına kavuştu. Hastanede aynı anda 8 ameliyathanede gerçekleştirilen 4'lü çapraz nakil operasyonu yaklaşık 7,5 saat sürdü.

Muhittin Demir, Hatice Daşçı'dan; Hikmet Erol, Saniye Demir'den; Nesrin Şahan, Şenay Erol'dan; Şükran Öksüzoğlu da Halit Şahan'dan aldıkları böbreklerle sağlıklarına kavuştu.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, operasyonun başarıyla gerçekleştiğini belirterek, hastaların sağlıklı bir şekilde taburcu edildiğini vurguladı. Özkan, hastanenin organ nakli konusundaki başarılarını her geçen gün artırdıklarını ve organ bağışının önemine dikkat çekti.

Organ Nakli Merkez Müdürü Prof. Dr. Ömer Özkan ise Akdeniz Üniversitesi'nin organ nakli konusunda Türkiye'nin öncü hastanelerinden biri olduğunu söyledi. Özkan, hastanenin 10'lu çapraz nakil operasyonlarını gerçekleştirebilecek altyapıya sahip olduğunu belirtti.

Hastalardan Hikmet Erol, yıllardır böbrek sorunu yaşadığını ve çapraz nakil sayesinde sağlığına kavuştuğunu belirtirken, Şükran Öksüzoğlu da annesinin gönüllü olarak böbreğini verdiğini ve başarılı bir operasyon geçirdiklerini aktardı. Bu başarılı operasyonun ardından Akdeniz Üniversitesi Hastanesi, organ nakli konusundaki uzmanlığını bir kez daha kanıtlamış oldu.

Kaynak: AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?