GÜNDEM

Araç sahiplerine egzoz uyarısı

Batman’da egzoz ölçümü yaptırman 3 adet motorlu taşıt sahibine toplam 29 bin 829 lira idari para cezası kesildi.

Araç sahiplerine egzoz uyarısı
04-09-2024 02:10
03-09-2024 21:25
Google News

MPTS CİHAZI İLE ARAÇLARIN PLAKALARI OKUNUYOR

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ulaşımdan kayaklı hava kirliliğinin çevreye olumsuz etkilerini azaltmak için Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi (EGEDES) ile araç denetimleri yapıyor. Araçlara yerleştirilen Mobil Plaka Tanıma Sistemi (MPTS) cihazı ile araçların plakaları okunuyor. Cihaz uygulaması ile araçların egzoz ölçümü, trafiği aksatmadan hızlı ve etkin şekilde yapılabiliyor.

EGZOZ GAZI EMİSYON ÖLÇÜMÜ YAPTIRMAYAN TAŞITLARA CEZA…

2872 sayılı Çevre Kanununa göre, egzoz gazı emisyon ölçümü yaptırmayan motorlu taşıt sahiplerine 9.943 TL idari para cezası verilir hükmü gereğince Batman’ın Gültepe Mahallesi İl Özel İdaresi Yerleşkesi karşısında İl Müdürlüğü tarafından EGEDES cihazı ile 234 araçta egzoz ölçümü denetimi yapıldı. Denetimde egzoz ölçümünü yaptırmayan 3 adet motorlu taşıt sahibine toplam 29 bin 829 lira idari para cezası uygulandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, denetimleri arttırarak hava kirliliğini azaltmayı ve egzoz emisyon ölçümü yaptırmayan taşıt sayısını en aza indirmeyi amaçlıyor.

ARAÇ SAHİPLERİNE UYARI

Motorlu taşıtlardan kaynaklanan hava kirliliğinin önlenmesine katkı sağlanması ve idari para cezası ile karşılaşılmaması için egzoz gazı emisyon ölçümlerinin zamanında yaptırılması isteniyor. (Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü Basın Bülteni)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
16 Eylül 2024 e-gazete