USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

Avramopoulos’tan önemli mesajlar

Avramopoulos’tan önemli mesajlar

Batman Üniversitesi tarafından düzenlenen Uluslararası Batman Enerji Zirvesi’ne katılan Avrupa Birliği Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan Sorumlu eski bakanı, diplomat ve siyasetçi Dimitris Avramopoulos bölge barışına yönelik önemli açıklamalar yaptı.

Bölgedeki ülkelerin enerji kaynaklarını çeşitlendirerek enerji güvenliğini sağlamaları gerektiğini söyleyen Avramopoulos, boru hatları gibi altyapı projelerinin bölgesel istikrarı desteklediğini belirtti. Yenilenebilir enerji projelerinin de sürdürülebilirliğe katkı sağladığını vurguladı. Son yıllarda hızla değişen jeopolitik dinamiklerin yeni güç alanları ortaya çıkardığını söyleyen Avramopoulos, Doğu Akdeniz'deki hidrokarbon kaynakları üzerine yaşanan anlaşmazlıkların diplomasi ve diyalog ile çözülebileceğini kaydetti. Bu ihtilafların çözülebilmesi için uluslararası desteğin de gerekli olduğunu ifade etti.

KIBRIS’IN ENERJİ ALANINDAKİ ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

Kıbrıs civarında bulunan enerji kaynağı hakkında konuşan Avramopoulos “Son yıllarda Kıbrıs, Doğu Akdeniz'deki hidrokarbon rezervlerinin keşfi nedeniyle önemli bir enerji merkezi haline gelmiştir. Kıbrıs Münhasır Ekonomik Bölgesi (MEB), Afrodit ve Calypso gibi doğal gaz yataklarına ev sahipliği yapmaktadır. Bu keşifler, Kıbrıs'ı bölgenin enerji haritasında kilit bir oyuncu haline getirmiştir. Stratejik konumu ve enerji potansiyeli, alternatif tedarik yolları sunarak Avrupa’nın enerji güvenliğine katkıda bulunma ve geleneksel kaynaklara bağımlılığı azaltma yeteneğine sahiptir. Ayrıca Kıbrıs, ortak enerji projeleri aracılığıyla bölgesel iş birliği ve istikrarın sağlanmasında önemli bir rol oynayabilir” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ