GÜNDEM

Aybüke Öğretmen dualarla anılıyor

Batman'ın Kozluk İlçesinde 2017'de öğrencilerine karne dağıttıktan sonra eve dönerken belediye başkanına yönelik gerçekleşen saldırıda isabet eden mermilerden dolayı şehit düşen 22 yaşındaki Şenay Aybüke Yalçın, okullarda, kütüphanelerde, sanat atölyelerinde, park ve caddelerde anılıyor.

Aybüke Öğretmen dualarla anılıyor
09-06-2024 15:34
09-06-2024 15:35
BATMAN
Google News

Batman'ın Kozluk İlçesinde 9 Haziran 2017'de şehit düşen Şenay Aybüke Yalçın anılıyor. 3 Eylül 1994'te dünyaya gelen Çorumlu Şenay Aybüke Yalçın, Edremit Kültür ve Sanat Derneğinde müzik eğitimi aldıktan sonra Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümünden mezun oldu. Atandığı Kozluk Çok Programlı Anadolu Lisesinde müzik öğretmeni olarak göreve başlayan ve Batman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümünde yüksek lisans yapan Yalçın, 9 Haziran 2017'de öğrencilerine karnelerini verdikten sonra eve gitmek için okuldan arkadaşlarıyla ayrıldı. Dönemin Kozluk Belediye Başkanı Veysi Işık'ın aracına yönelik düzenlenen saldırıda, bulunduğu araca isabet eden kurşunla ağır yaralanan Yalçın, Kozluk Devlet Hastanesinde müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Aybüke öğretmenin naaşı, memleketi Çorum Osmancık’ta toprağa verildi. Mağusa Limanı türküsü ve fotoğrafındaki tebessümüyle hafızalara kazınan Aybüke öğretmenin ölümü, ülkeyi yasa boğdu.

AYBÜKE ÖĞRETMENİN ADI YAŞATILIYOR

Şehit öğretmenin ismi, ilk olarak görev yaptığı ve kendi imkanlarıyla açtığı müzik atölyesine, daha sonra Kozluk Çok Programlı Anadolu Lisesine verilerek yaşatılıyor. Mezun olduğu Körfez Anadolu Lisesi, saldırının gerçekleştiği Hastane Caddesi ve mezun olduğu Necmettin Erbakan Üniversitesinin orkestra salonuna Aybüke öğretmenin ismi verildi. Osmancık'ta bir ortaokulda, Kozluk'ta konukevinde, Muş'un Bozbulut köyündeki okul kütüphanesinde, Pozantı'daki bir lisenin resim atölyesinde, Safranbolu'daki üst geçitte adı yaşatılıyor. Yalçın'ın ismi, yüksek lisansa başladığı Batman Üniversitesinde bir sınıfa verildi. Keçiören Belediyesi tarafından da önceki yıl Yayla Mahallesi'nde, şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın adının verildiği halk kütüphanesi açıldı. İsminin verildiği Batman Şehit Şenay Aybüke Yalçın Halk Kütüphanesi de geçen yıl 1,6 milyon kullanıcıya hizmet verdi. Aybüke öğretmenin hatırasına yönelik 2017'de masa tenisi turnuvası, 2018'de Türk halk müziği solo ses yarışması düzenlendi. Şırnak Gabar Dağı'nda keşfedilen petrol kuyularının bulunduğu sahaya da Aybüke öğretmenin adı verildi.

AYBÜKE ÖĞRETMENİN HAYATI FİLM OLDU

Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın hayatını ve öğretmenlik azmini beyazperdeye taşıyan "Aybüke; Öğretmen Oldum Ben!" filmi, geçen yıl 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde vizyona girdi. TRT ile Bee Yapım ortaklığında çekilen filmin yönetmenliğini Murat Onbul üstlendi. Geçen yıl 23 Kasım'da Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen filmin galasına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, şehit öğretmen Aybüke Yalçın'ın annesi Zehra, babası Sadık, kardeşi Atıf Aybars Yalçın ve filmin oyuncuları katıldı. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?