TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Bakan Kacır, Lise Öğrenci Buluşması programına katıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Bu milletin evlatları alın teriyle Bayraktar'ı, ANKA'yı, AKINCI'yı, AKSUNGUR'u, HÜRKUŞ'u, HÜRJET'i, KAAN'ı, KIZILELMA'yı üretti ve bu milletin imzasını gökyüzüne attı. Bu muazzam bir başarı hikayesidir." dedi.

Bakan Kacır, Lise Öğrenci Buluşması programına katıldı
19-09-2024 00:45
18-09-2024 19:47
Google News

Bakan Kacır, merkez Artuklu ilçesindeki Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen "Astronotlarımızın Katılımı ile Lise Öğrenci Buluşması"na katıldı.

Burada konuşan Kacır, Mardin'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, programda Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın Türkiye'nin ilk uzay bilim misyonu kapsamında yürüttüğü çalışmaları anlatacağını söyledi.

Gezeravcı'nın Türkiye'nin bütün şehirlerini ziyaret edeceğini, gençlerle ve öğrencilerle buluşacağını kaydeden Kacır, bu misyonun en önemli amaçlarından birinin bu heyecana gençleri ortak edebilmek olduğunu belirtti.

Milli teknoloji hamlesine gençlerin sunabileceği katkının büyük olduğunu, milli teknoloji hamlesinde bugüne kadar elde ettikleri pek çok kazanımı gençlere borçlu olduklarını ifade eden Kacır, bugün savunma sanayisinde ortaya konulan başarı hikayelerinin gençlerin eliyle ortaya çıktığını vurguladı. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Eylül 2024 e-gazete