Bakan Kacır, Şanlıurfa'da

 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Tarımsal faaliyetlerin gençler için cazip hale getirilmesini sağlayacak, tarımda yenilikçi uygulamaları destekleyecek, turizm değerlerinin yerel ekonomik gelişmeye katkısını artıracak, lojistik altyapıyı güçlendirecek ve ilin kentsel hizmetlerde bölgesel merkez rolünü güçlendireceğiz." dedi.

Bakan Kacır, Şanlıurfa'da

Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ve fabrikaların toplu açılış törenine katılan Bakan Kacır, burada yaptığı konuşmada, mayası kardeşlikle yoğrulmuş bu coğrafyanın en kıymetli şehirlerinden Şanlıurfa'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Türkiye'nin AK Parti iktidarıyla her seneyi bir önceki yıldan daha ileri bir seviyede tamamladığını aktaran Bakan Kacır, son 22 yılda sayısız projeyi, tesisi, hizmeti ve yatırımı Türkiye'ye kazandırmanın ve ihracat rekorları kırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Bakan Kacır, "Milli Teknoloji Güçlü Sanayi" vizyonu doğrultusunda sanayileşme hamlesinden Şanlıurfa'nın da payını ziyadesiyle aldığı aktararak, 22 yıl önce Şanlıurfa'da sadece 1 OSB varken bugün bu sayının 5'e yükseldiğini ifade etti.

Konuşmasında, Bakanlığı tarafından Şanlıurfa'da yapılan yatırımlara değinen Kacır, şöyle konuştu:

"22 yıl önce KOSGEB tarafından desteklenen KOBİ sayısı bir elin parmaklarını geçmiyordu. Son 22 yılda bu rakamı 21 bine yükselttik ve KOBİ'lerimize 4,5 milyar lira destek sağladık. Şanlıurfa'da geleceğin bilim insanlarını keşfetme, gençlerimizin potansiyellerini ortaya çıkarma, bilimsel çalışmaları destekleme adına kararlılığımız sürüyor. TÜBİTAK eliyle devreye aldığımız destek programları kapsamında son 22 yılda 216 bilimsel projeye ve 379 bilim insanına 378 milyon lira destekte bulunduk. Kalkınma Ajansımız ve bölge kalkınma idaremiz ile şehrimizin potansiyelini harekete geçiriyoruz. Karacadağ Kalkınma Ajansımız ile Şanlıurfa’da bugüne kadar kamu kurumlarımızın, mahalli idarelerimizin, üniversitemizin, özel sektörümüzün ve sivil toplum kuruluşlarımızın 551 projesine 1,4 milyar lira destek verdik. GAP Bölge Kalkınma İdaremiz ile de 178 projeye 1,15 milyar liraya ulaşan bir destek sağladık. Cazibe Merkezleri Programıyla 8 projeye 2 milyar liraya yakın katkı sunduk. 2024-2028 dönemi Bölgesel Gelişme Ulusal Stratejimizde ve bölge planımızda Şanlıurfa'mızı çevresine hizmet veren bir cazibe merkezi olarak nitelendirdik. Şanlıurfa'da başta gıda, tekstil, giyim eşyaları ve deri ile ilgili sektörlerde sektörel odaklanmayı, katma değer artışını, ölçek büyütmesini ve markalaşmayı destekleyeceğiz. Tarımsal faaliyetlerin gençler için cazip hale getirilmesini sağlayacak, tarımda yenilikçi uygulamaları destekleyecek, turizm değerlerinin yerel ekonomik gelişmeye katkısını artıracak, lojistik altyapıyı güçlendirecek ve ilin kentsel hizmetlerde bölgesel merkez rolünü güçlendireceğiz. Yakın dönemde kamuoyuyla detaylarını paylaşacağımız Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı'mız kapsamında toplam yatırım tutarı 50 milyon dolara ulaşan selüloz, selüloz asetat, taş yünü, temizlenmiş yün ve yün ipi üretim tesislerini Şanlıurfa’ya kazandırmayı hedefliyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Üzgünüz ilginizi çekebilecek içerik bulunamadı...