TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Bakıma muhtaç yaşlılar yalnız bırakılmıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, bakıma ihtiyaç duyan yaşlılara evde bakım ve refakat hizmeti veriyor, ev temizliklerini üstleniyor.

Bakıma muhtaç yaşlılar yalnız bırakılmıyor
29-05-2024 12:31
29-05-2024 12:32
Google News

Büyükşehir Belediyesi, yardıma muhtaç, yalnız bırakılmış, kendi ihtiyaçlarını tek başına karşılayamayan yaşlılara yönelik çalışmalarını sürdürüyor.Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, yalnız yaşayan yaşlıların evlerine giderek tepeden tırnağa temizlik yapıyor.

Görevliler, yaşlı bireylerin sağlık kontrollerini yapıyor, ihtiyacı olan yaşlılara fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmeti sunuyor.

Aylık 200 yaşlıya hizmet

Sosyal Hizmetler Engelli ve Yaşlı Şube Müdürlüğü Yaşlı Birim Sorumlusu Ali Rıza Kaya, 2013 yılından beri yalnız yaşayan yaşlılara yönelik ev temizliği hizmeti verdiklerini, son bir yıl içerisinde de fizik tedavi rehabilitasyon hizmeti sunduklarını söyledi. En iyi hizmeti vermenin gayreti içerisinde olduklarını belirten Kaya, şöyle konuştu: “Şu an birimimize kayıtlı 200 yaşlı vatandaşımıza ayda bir sefer olmak üzere ev temizliği hizmeti veriyoruz. İlerleyen dönemde ekiplerimizi arttırarak daha fazla yaşlımıza ulaşmayı hedefliyoruz. Ayrıca fizik tedavi rehabilitasyon hizmetinde de şu an 16 hastamız var. Haftada bir sefer gidip evlerinde fizik tedavi hizmeti vermekteyiz.”

‘Hizmetten memnunum’

Evde bakım hizmetinden yararlanan Sultan Sular, Büyükşehir Belediyesinin hizmetinden memnun olduğunu ifade etti. Sular, “Yalnız yaşıyorum, fizik tedavi hizmeti de yapıyorlar. Büyükşehir’den gelip evimizi temizliyorlar. Çağırsam da geliyorlar, çağırmasam da” dedi.

‘Bizimle ilgileniyorlar’

Hizmetlerden faydalanan 74 yaşındaki Zülküf İski ise, “3 seneden beri bu hizmetten faydalanıyorum. Ele güne muhtaç olmaktan daha iyi. Bizimle ilgileniyorlar, temizliğimizi yapıyorlar, bazen bizi seyahate götürüyorlar. Hizmetin devam etmesini istiyorum” şeklinde konuştu. (Belediye Bülten)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?