GÜNDEM

Baraj gölünde serinlemek isterken trajedi! Gençlerden 3'ü boğularak hayatını kaybetti

Bitlis Muş Valisi Avni Çakır'ın açıklamalarına göre, 5 gencin serinlemek için girdiği baraj gölünde yaşanan trajik olayda, 3 genç boğularak hayatını kaybetti. Arama çalışmaları sürerken, bir kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı.

Baraj gölünde serinlemek isterken trajedi! Gençlerden 3'ü boğularak hayatını kaybetti
08-08-2024 20:09
Google News

Bitlis Muş Valisi Avni Çakır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 gencin serinlemek için baraj gölüne girdiklerini söyledi. Göle girenlerden 3'ünün cansız bedenlerinin AFAD ekiplerince sudan çıkarıldığını belirten Çakır, "Bu gençlerden 3'ü boğularak hayatını kaybetti. 2 kişinin de bulunması için çalışmalar devam ediyor. Diyarbakır ve Van'dan gelen su altı ekipleri olay yerine gidiyor. " dedi.

Baraj ve göletlere girilmemesi konusunda Valiliğin internet sitesinde yasaklama kararının bulunduğunu belirten Çakır, yüzme bilmeyen gençlerin ve çocukların suya girmemeleri gerektiğini dile getirdi.

Vali Çakır'ın açıklamasının ardından AFAD Su Altı Arama ve Kurtarma, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), jandarma, polis ve itfaiye ekiplerince sürdürülen arama çalışmalarında bir kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı.

Ekipler tarafından cenazeleri sudan çıkarılan Yasin (18), Edanur (20) ve Rabia Karakay (13) ile Eylül Tekin'in (15) cansız bedenleri otopsi için Muş Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Kayıp Fatma Karakay'ın (22) bulunması için yapılan arama çalışmaları sürüyor.

Kaynak: AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
17 Eylül 2024 e-gazete