ASAYİŞ

Batma Valisi, emniyetin verilerini paylaştı; Yüzde 37 azaldı

Batman Valisi Ekrem Canalp, Mayıs 2024'te düzenlenen Asayiş Toplantısı'nda, geçen yılın aynı dönemine kıyasla asayiş olaylarındaki düşüşü ve kolluk kuvvetlerinin başarılarını basın mensuplarıyla paylaştı.

Batma Valisi, emniyetin verilerini paylaştı; Yüzde 37 azaldı
06-06-2024 16:29
06-06-2024 16:30
BATMAN
Google News

ASAYİŞ OLAYLARINDA YÜZDE 37’LİK DÜŞÜŞ GÖZLENİYOR

Toplantıya Vali Yardımcısı Şükrü Alperen Göktaş, Emniyet Müdürü İbrahim Kaba ve Jandarma Komutanı Albay Adem Taşkın da katıldı. Vali Canalp, 2024 yılının ilk beş ayını geçen yılın aynı dönemiyle karşılaştırarak, genel asayiş olaylarında yüzde 37'lik düşüş olduğunu belirtti. Vali Canalp, Özellikle iş yerinden ve resmi kurumdan hırsızlıklar yüzde 61 oranında, evden hırsızlıklar yüzde 53 oranında, yankesicilik suçları ise yüzde 57 oranında azaldığına dikkat çekerek “Geçen yılın Mayıs ayında bin 3 asayiş olayı meydana gelmişken, bu yıl Mayıs ayında bu sayı 990’a gerilemiştir. Geçen sene Mayıs ayında mal varlığına karşı 290 suç işlenmişken, bu yılın Mayıs ayında bu sayı yüzde 34'lük bir azalma ile 190'a düşmüştür” dedi.

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE ÖNEMLİ ADIMLAR ATILDI

Kolluk kuvvetlerinin başarılı çalışmaları sonucunda, geçen yılın ilk beş ayında mahkemelerce aranan 2 bin 98 kişi yakalanırken, bu yıl bu sayı yüzde 67 artarak 3 bin 506'ya çıktı. Vali Canalp, uyuşturucuyla mücadelede de önemli adımlar atıldığını belirterek “Geçen sene Mayıs ayında toplam 112 narkotik olayına müdahale edilmişken, bu yıl bu rakam 262 olaya çıkmıştır. Uyuşturucuyla mücadelede adli makamlara intikal eden şüpheli sayısı geçen seneki Mayıs ayına oranla yüzde 133 artış göstermiştir” dedi. (Ramazan Demir)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
hiranın evladı
hiranın evladı 2 hafta önce
gültepe su parkı serserilerden geçilmiyor. hız yapan araçlar, nerden geldiği belli olmayan serseriler doldu, güzelim mahalle artık çekilmez oldu